Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΑΑΔΕ προς Γενικά Επιτελεία: Υποβάλετε εκ νέου τις βεβαιώσεις για τα αναδρομικά που καταβλήθηκαν στους στρατιωτικούς

ΑΑΔΕ προς Γενικά Επιτελεία: Υποβάλετε εκ νέου τις βεβαιώσεις για τα αναδρομικά που καταβλήθηκαν στους στρατιωτικούς

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ΄ αριθμ. Α.1187/07.5.2019 απόφαση του Διοικητού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γ. Πιτσιλή, με την οποία τροποποιείται η υπ΄ αριθμ. Α.1009/2019 όμοια, που αφορά στον τύπο και στο περιεχόμενο των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων.

Σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να αναρτηθούν εκ νέου οι βεβαιώσεις για τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους ένστολους και τους συνταξιούχους των άρθρων 10-15 του ν. 4575/2018 (ειδικά μισθολόγια), ήτοι:.

«11. Τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στο φορολογικό έτος 2018 στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως και 15 του ν. 4575/2018 (στελέχη που εμπίπτουν σε ειδικά μισθολόγια καθώς και συνταξιούχοι των ίδιων κατηγοριών), αποστέλλονται με τον κωδικό 48 του αρχείου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Οι υπόχρεοι υποβολής ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονικό αρχείο σύμφωνα με τα ανωτέρω, στις περιπτώσεις που κατ’ εφαρμογή της Α.1009/2019 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), τα χρηματικά αυτά ποσά έχουν ήδη αποσταλεί με τον κωδικό 47 του αρχείου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις».

Συνίσταται να μην υποβληθούν ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ως άνω διαδικασία.

ΑΑΔΕ προς ΓΕ: Υποβάλετε εκ νέου τις μισθολογικές εκκαθαριστικές καταστάσεις  των στρατιωτικών για τα αναδρομικά που έλαβαν