Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Επίδομα (Δώρο) Χριστουγέννων

Κε Υπουργέ.

Με ενδιαφέρον ανέγνωσαν πλήθος Ελλήνων στρατιωτικών δημοσίευμα στο ιστολόγιο Kranos.gr, με τίτλο: «ΝΑΙ Παναγιωτόπουλου για Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων και στους ”χακί” Υγειονομικούς. Προσπάθειες για πληρωμή υπηρεσιών αργιών – ”ποτάμια”», στο περιεχόμενο του οποίου, μεταξύ των άλλων, αναγραφόταν΄: «….Όχι μόνο δεν είναι αρνητικός σε χορήγηση έκτακτου δώρου σε στρατιωτικούς, αλλά προσπαθεί να βρει τρόπους, προκειμένου εάν είναι δυνατόν και το επιτρέψει το Υπουργείο Οικονομικών, όλα τα στελέχη να λάβουν κάποια χρήματα τις γιορτές.».

Αλήθεια τώρα. Να κλάψουμε ή να γελάσουμε κε Υπουργέ; Η είδηση ποια είναι; Ότι μαζί με όλες και όλους τις/τους άλλες/ους υγειονομικούς, που τυχόν θα λάβουν, σε ένα γενικότερο πλαίσιο κατευνασμού, ένα κάποιο επίδομα, όπως αυτό που δόθηκε και πέρυσι, κάνετε εσείς προσωπικά αγώνα ώστε να το λάβουν και οι στρατιωτικοί («χακί») υγειονομικοί; Δηλαδή υπήρχε περίπτωση οι στρατιωτικοί υγειονομικοί να μην το ελάμβαναν; Εάν υπήρχε - έστω και στο ελάχιστο – μια τέτοια περίπτωση τότε θα επιβεβαιωνόμασταν πλήρως. Η ή είδηση θα είναι, γιατί έτσι θα παρουσιαστεί τότε, και να το θυμηθείτε αυτό, ότι οι όλες και όλοι οι Ελληνίδες και Έλληνες στρατιωτικοί θα λάβουν δώρο Χριστουγέννων; Μα αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, γιατί να μη συμβεί και φέτος. Η είδηση θα ήταν εάν επί ημερών σας δεν υπήρχε αυτό το δώρο Χριστουγέννων. Τα «αδιάθετα» κε Υπουργέ. Τα «αδιάθετα».    

Πέραν των παραπάνω, η είδηση ξέρετε ποια θα είναι; Όταν ανακοινώσετε ότι, με παρέμβασή σας και απόφασή σας, οι στρατιωτικοί έλαβαν κάτι παραπάνω από όλες και όλους τις άλλες/ους εργαζόμενες/ους. Όχι αυτό που παίρνουν όλες και όλοι αυτοί. Γιατί ακόμη και αυτά που λαμβάνουν οι λοιποί εργαζόμενοι, το γνωρίζετε πάρα πολύ ότι, οι στρατιωτικοί δεν τα λαμβάνουν. Αυτή θα ήταν είδηση κε Υπουργέ. Τα αυτονόητα από πότε έγιναν είδηση; Και βέβαια, μη βιαστείτε να μας παρουσιάσετε ως είδηση, όταν και όπως συμβεί αυτό, την καταβολή των οφειλών σας προς τις/τους στρατιωτικούς. Τους οφείλετε, δε σας οφείλουν. Τους οφείλετε την αποζημίωση για τη νυκτερινή τους εργασία από την 1.1.2017. Τους οφείλετε την αποζημίωση για τις αργίες. Τους οφείλετε την αποζημίωση για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών. Τους οφείλετε…. Τους οφείλετε …

ΠΟΕΣ 1512/2021 ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd