ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Ύπαρξη Αμιάντου στα Στρατόπεδα

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 76/2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.ΛΕΣΒ.), με το οποίο μεταφέρονται οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των υπηρετούντων στη νήσο Λέσβο στρατιωτικών, οι οποίοι εντάθηκαν μετά και τον πρόσφατο σεισμό της 30ης.10.2020, αναφορικά με τη μη εισέτι απομάκρυνση του αμιάντου από τα στρατόπεδα της 98 ΑΔΤΕ, παρά τη σχετική διαβεβαίωση που δόθηκε κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι οι εργασίες απομάκρυνσης θα ξεκινήσουν από τη 15η.10.2020.

2. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και την ταχεία απομάκρυνση του αμιάντου από τα στρατόπεδα, όχι μόνο της 98 ΑΔΤΕ, αλλά και όλης της Επικράτειας.

............

ΘΕΜΑ : Ύπαρξη Αμιάντου στα Στρατόπεδα

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 72/2019 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 341/2019 έγγραφό σας

γ. Ερώτηση 1118/07.10.2019 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΚΕ)

δ. Ερώτηση 1177/10.10.2019 της Βουλής των Ελλήνων (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)

1. Με το (α) σχετικό έγγραφό μας, σας είχαμε μεταφέρει τον προβληματισμό και την ανησυχία των συναδέλφων μας, καθώς δεκατέσσερα (14) έτη μετά την οριστική απαγόρευση χρήσης του αμιάντου σε πλείστα κτίρια των Μονάδων της 98 ΑΔΤΕ εξακολουθούσαν να υπάρχουν σκεπές από αμίαντο (ΕΛΛΕΝΙΤ), με άμεσο κίνδυνο για την υγεία του προσωπικού και ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνσή τους.

2. Το αυτό ως άνω υπόψη έγγραφό μας, μετά το (β) έγγραφό σας, έγινε η αφορμή για την κατάθεση των (γ) και (δ) ερωτημάτων στο Ελληνικό κοινοβούλιο από βουλευτές του ΚΚΕ και της ΕΛΛΗΝΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, επί των οποίων (ερωτημάτων) ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απήντησε ότι θα ξεκινήσουν οι ενδεδειγμένες εργασίες απομάκρυνσης αμιάντου από τους χώρους εργασίας των στρατοπέδων από τη 15η.10.2020, πλην όμως μέχρι και σήμερα καμία εργασία δεν έχει ξεκινήσει.

3. Επιπλέον, μετά το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, με επίκεντρο τη Σάμο, ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική και στο Αιγαίο, κάποιοι συνάδελφοι από τη Λέσβο διαμαρτυρήθηκαν, φοβούμενοι μην πέσει ο αμίαντος και δημιουργηθούν παραπάνω προβλήματα.

ΠΟΕΣ 1630/2020 ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΛΕΣΒ 76/2020 ΑΜΙΑΝΤΟΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd