Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας: Μας το υποσχέθηκε, το έκανε πράξη

ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας: Μας το υποσχέθηκε, το έκανε πράξη

Με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 45/2019 έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (δείτε εδώ) ανέδειξε την αβλεψία ενός πρόσφατου νόμου, σχετικώς με την ειδική άδεια απουσίας μετ΄ αποδοχών, που έπρεπε να λαμβάνουν και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εκτελούν ως κύριο έργο αυτό του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων ή εμφανιστή ακτινολογικών εργαστηρίων ή ραδιοφυσικού (χειριζόμενου ραδιοϊσότοπα) ή του εμφανιστή ή του παρασκευαστή των μικροβιολογικών εργαστηρίων ή του τεχνολόγου ραδιολόγου ακτινολόγου ή του οδοντοτεχνίτη ή ανήκουν στο προσωπικό των τμημάτων του Κυτταρολογικού, της Παθολογικής Ανατομικής, του Βιοχημικού, της Γενετικής, της Ιολογίας και της Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας, πλην ιατρών, στους δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών Υγείας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

Το έγγραφο κατατέθηκε, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου΄στη Βουλή των Ελλήνων, από το ΚΚΕ (δείτε εδώ) και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Ρήγας απήντησε ότι θα κάνει πράξη το αίτημα (δείτε εδώ).

Έτσι με πρόσφατη απόφασή του:

1. Στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, πλην ιατρών, οι οποίοι υπηρετούν και απασχολούνται σε χειρουργεία, μονάδες ανάνηψης, εντατικής θεραπείας, αυξημένης φροντίδας, στεφανιαίων νόσων, τεχνητού νεφρού, περιτοναϊκής κάθαρσης, ΑΙDS, προώρων, αίθουσες τοκετών και παραλαβής, υπηρεσίες αιμοδοσίας, μονάδες μεσογειακής αναιμίας και αιμορροφιλικών, τμήματα και μονάδες επειγόντων περιστατικών, ακτινοδιαγνωστικά, νεότερων απεικονιστικών μεθόδων (αξονικός-μαγνητικός), ακτινοθεραπευτικά, πυρηνικής ιατρικής, αιμοδυναμικά, μεταμοσχεύσεων, ειδικών λοιμώξεων, ψυχιατρικά που υποδέχονται τουλάχιστον 30% οξέα περιστατικά, χημειοθεραπείας, ογκολογίας, τραπεζών γάλακτος, προγεννητικού ελέγχου, αντιμετώπισης στειρότητας και υπογονιμότητας, αιματολογικά εργαστηριακού τομέα, βιοπαθολογικά, διάλυσης κυτταροστατικών και άλλων βιολογικών φαρμάκων, κυτταρολογικά, παθολογικής ανατομικής, βιοχημικά, γενετικής, ιολογίας, ανοσολογίας-ιστοσυμβατότητας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), χορηγείται ειδική πρόσθετη άδεια με αποδοχές διάρκειας δέκα (10) ημερών, μετά από συνεχή υπηρεσία ενός (1) έτους στα ανωτέρω τμήματα και μονάδες.

2. Η άδεια της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται και στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, πλην ιατρών, οι οποίοι υπηρετούν και εκτελούν ως κύρια καθήκοντα αυτά του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων ή εμφανιστή ακτινολογικών εργαστηρίων ή ραδιοφυσικού (χειριζόμενου ραδιοϊσότοπα) ή του εμφανιστή ή του παρασκευαστή των μικροβιολογικών εργαστηρίων ή του τεχνολόγου ραδιολόγου ακτινολόγου ή του οδοντοτεχνίτη στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ.

3. Η άδεια χορηγείται από το όργανο που έχει το δικαίωμα χορήγησης κανονικής άδειας, σε χρονικό διάστημα, κατά το οποίο δεν διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των οικείων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.»

Ευχαριστούμε τον ΑΝΥΕΘΑ, κ. Πάνο Ρήγα.

TROPOPOIHSH-EIDIKHS-ADEIAS by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχεία