Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης

Αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης
Όπως είναι γνωστό, το 6ο Τμήμα του ΣτΕ, υπό τη διευρυμένη 7μελή σύνθεσή του, έχει αναγνωρίσει ότι είναι αντισυνταγματική η κατάργηση των ήδη ψαλιδισμένων δώρων σε εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους. Το ζήτημα έχει ήδη παραπεμφθεί προς τελική επίλυση στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά κατά γενική ομολογία ανοίγει ένα παράθυρο με... θέα τη δικαίωση χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.
 
Η απόφαση αυτή, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι οριστική και επί της ουσίας δεν παράγει κάποιο έννομο αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο δεν οδηγεί κανέναν για είσπραξη στο ταμείο, εντούτοις - σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών - ενδέχεται να προκαλέσει και αυτή νέο κύμα προσφυγών και διεκδικήσεων εκ μέρους και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.
 
Επιπλέον, στις 13 Μαΐου αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του 6ου Τμήματος του ΣτΕ η αίτηση που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η οποία στρέφεται κατά των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, επειδή δεν τους δίνουν την αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης, όπως ο νόμος ορίζει και το Ανώτατο Δικαστήριο, κρίνοντας ως επείγον το θέμα, προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης σε πολύ σύντομο σχετικά χρόνο.... Διαβάστε περισσότερα