Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1041/2020 έγγραφό μας που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 57/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.) (δείτε εδώ), σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ), το θέμα έρχεται άμεσα δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από το ΚΚΕ, στη ΒτΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Αναστολή της λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ). 

     Σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ) καθώς και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), γνωστοποιείται ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, αναστέλλει τη λειτουργία του από τις 30 Ιουνίου 2020 και ότι οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια ή σε δημόσιο Νοσοκομείο.

     Είναι φανερό ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τους επόμενους τρεις μήνες, σε σημεία εισόδου της χώρας για τους ελέγχους λόγω κορονοϊού, το  προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου και για αυτό αναστέλλεται η λειτουργία του εργαστηρίου.

     Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τις περιοδείες που έχει πραγματοποιήσει σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά και από επιστολές στρατευμένων, έχουν επισημανθεί οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για το σκοπό αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στις 26 Ιουνίου 2020.

     Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Στρατιωτικά, αλλά και σε όλα τα Νοσοκομεία, εφαρμόζει την πολιτική της εκ περιτροπής εργασίας και της ανακυκλούμενης ανεργίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να καλύψει μέρος των αναγκών που υπάρχουν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά και σε όλα τα Νοσοκομεία. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης; 

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd