Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Ψηφιοποίηση Διαδικασιών για την Αποζημίωση Στελεχών που Εκτελούν Περιπολίες ή Συμμετέχουν στην Κατάσβεση Πυρκαγιών

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1083/24.8.2021 έγγραφό μας

β. Ερώτηση 8574/25.8.2021 της ΒτΕ (ΚΚΕ)

γ. Απάντηση Φ.900α/3220/17964/15.9.2021 της ΒτΕ (ΥΕΘΑ)

Κύριε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό έγγραφό μας, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας ότι η προβλεπόμενη αποζημίωση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτέλεσαν και εκτελούν περιπολίες ή ενεπλάκησαν και εμπλέκονται στην κατάσβεση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές θα παραπεμφθεί στις δημοσιονομικές καλένδες.

Θεωρούμε θετικό ότι, με τη (γ) σχετική απάντησή σας, επί της (β) όμοιας ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΚΚΕ, βεβαιώνεται ότι η καταβολή των δικαιούμενων οδοιπορικών εξόδων θα γίνει. Θα γίνει όμως όταν προσκομιστούν, στις αρμόδιες υπηρεσίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους εντός ευλόγου χρόνου.

Και εδώ έγκεινται οι ενστάσεις μας. Ενώ από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και σε πλήθος των περιπτώσεων ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά και καλοδεχούμενα από κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, να ψηφιοποιηθούν όλες οι διαδικασίες συναλλαγής των πολιτών με δημόσιους φορείς, εμείς, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε μείνει ακόμη στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στη συλλογή των όποιων απαραίτητων δικαιολογητικών από το ίδιο το ενδιαφερόμενο το στέλεχος, για ενέργειες που θα μπορούσαν να απλοποιηθούν και να ψηφιοποιηθούν από την Υπηρεσία, προς όφελος και της Υπηρεσίας και του ίδιου του στελέχους, αφού όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για εκτέλεση υπηρεσίας εκδίδονται από την Υπηρεσία.    

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ψηφιοποίησης των διαδικασιών καταβολής των πάσης φύσεων οδοιπορικών εξόδων και οικονομικών δοσοληψιών των στελεχών με την Υπηρεσία.

ΠΟΕΣ 1217/2021 ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd