ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Μέριμνα Στρατιωτικού Προσωπικού

Κύριε Υπουργέ.

Το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν διαρκώς στην Ομοσπονδία μας μηνύματα απογοήτευσης, δυσαρέσκειας και πικρίας από συναδέλφους μας, αφού βλέπουν ότι για ακόμα μια φορά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις σας για την κατάθεση ενός νομοσχέδιου για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ.

Κατά τα τρία (3) και πλέον έτη κατά τα οποία βρίσκεστε στην Ηγεσία των ΕΔ, αν και έχετε δεσμευθεί κατ’ επανάληψη ακόμα και εντός της Βουλής των Ελλήνων, δυστυχώς αποφεύγετε συστηματικά να επιλύσετε τα προβλήματα αυτά, παρόλο που μεγάλο μέρος τους δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος. Το μόνο που υπήρξε ήταν μια διαρροή» προς τα ΜΜΕ από την οποίαν κατά βάση μόνο αρνητικά αποτελέσματα προέκυπταν, σε σημείο να φτάσει να αποκαλείται νομοσχέδιο μη-μέριμνας.

Διαρκώς ακούμε για εξοπλιστικά προγράμματα και ως στρατιωτικοί επικροτούμε την ενίσχυση της Πατρίδας μας, όμως εκφράζουμε και εύλογες ανησυχίες και προβληματισμούς: με τι προσωπικό θα επανδρωθούν οι νέοι εξοπλισμοί; Με προσωπικό με αυξημένο μέσο όρο ηλικίας, που αναμένει επί σειρά ετών την αποκατάσταση αδικιών και βλέπει διαρκώς μια Πολιτεία που αρνείται να συμμορφωθεί με τους νόμους που η ίδια ψηφίζει;

Οι στρατιωτικοί, των οποίων η Ομοσπονδία μας είναι θεσμική εκπρόσωπος, έχουν κουραστεί να βλέπουν ότι μέριμνα και χρήματα υπάρχουν μόνο για άλλους σκοπούς και ποτέ για το προσωπικό, τον συντελεστή ισχύος όπως συχνά αποκαλείτε.

Κύριε Υπουργέ.

Κουραστήκαμε να μας χτυπάτε το χέρι στην πλάτη για να πάρουμε κουράγιο. Κουραστήκαμε από τις κενού περιεχομένου υποσχέσεις. Κουραστήκαμε από τα διαρκή επικοινωνιακά παιχνίδια της Πολιτείας εις βάρος μας. Κουραστήκαμε από το ασταμάτητο πινγκ πονγκ ως προς την απόδοση ευθυνών.

Δώστε λύση στα προβλήματα. Σας τα έχουμε γνωστοποιήσει κατ’ επανάληψη με κάθε δυνατό τρόπο, δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν τα γνωρίζετε. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν πραγματικά επιθυμείτε να τα επιλύσετε. Πλέον έχουμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε.