Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Για τη διαφορετική και άνιση αντιμετώπιση προς την Ομοσπονδία μας, με μετάθεση στελέχους πρωτοβάθμιας ένωσης - μέλους μας, καλείται να απαντήσει ο κ. ΥΕΘΑ, στη Βτε, με ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1057/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Χρόνος διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας των Προέδρων και των Γεν. Γραμματέων συνδικαλιστικών ενώσεων. 

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) επισημαίνεται ότι με έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), ο χρόνος θητείας του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα λογίζεται ως χρόνος διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το ν.3883/2010 και αφορά το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων).

Ωστόσο η Π.Ο.Ε.Σ. στο έγγραφό της καταγγέλλει ότι στο ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) διαφορετικά δικαιοδοτικά όργανα, που υπάγονται όμως στο αυτό Υπουργείο, εφαρμόζουν τις ίδιες νομοθετικές διατάξεις με διαφορετικό τρόπο, σε στελέχη που είχαν εκλεγεί ως Πρόεδροι ή Γενικοί Γραμματείς των Ενώσεων Στρατιωτικών και μόνο για τις πρωτοβάθμιες ενώσεις που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), επιλέγοντας διαφορετική αντιμετώπιση στην εφαρμογή της νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα η Π.Ο.Ε.Σ. καταγγέλλει ότι μετατέθηκε στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να εγγράψει χρόνο διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας, όπως επικαλείται το ΓΕΝ, παρά το γεγονός ότι είναι Γεν. Γραμματέας πρωτοβάθμιας ένωσης της Π.Ο.Ε.Σ. και ολόκληρος ο χρόνος της θητείας του, λογίζεται ως χρόνος διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας.

Επιπλέον η Π.Ο.Ε.Σ. καταγγέλλει επιλεκτική αντιμετώπισή της, αφού στο στρατιωτικό γραφείο του κ. ΥΕΘΑ υπηρετούν, εξυπηρετώντας τις ανάγκες τους, δύο (2) στελέχη της Π.Ο.Ε.Σ. και δώδεκα (12) στελέχη της έτερης Ομοσπονδίας. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  1. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να εφαρμόζεται η οικεία νομοθεσία (άρθρο 30Γ παρ. 7 του ν.1264/1982, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 66 παρ.4 του ν.4609/2019 και έκτοτε ισχύει) και να λογίζεται ο χρόνος διοίκησης - ειδικής υπηρεσίας των Προέδρων και των Γεν. Γραμματέων συνδικαλιστικών ενώσεων (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων), ανεξάρτητα σε ποια Ομοσπονδία ανήκουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;
  2. Θα ανακαλέσει τη μετάθεση του στελέχους του ΠΝ που παράνομα και καταχρηστικά μετατέθηκε, προκειμένου να «εγγράψει» χρόνο διοίκησης – ειδικής υπηρεσίας, αν και ο χρόνος αυτός λογιζόταν καθόσον ο ίδιος τελούσε Γεν., Γραμματέας πρωτοβάθμιας ένωσης που ανήκει στην Π.Ο.Ε.Σ.;
  3. Για λόγους δικαιοσύνης, θα συμπληρώσει τα άτομα για εξυπηρέτηση των αναγκών της Π.Ο.Ε.Σ. στον αριθμό ίσο με τα άτομα που υπηρετούν στο στρατιωτικό του γραφείο της έτερης Ομοσπονδίας;
  4. Γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd