Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη διαδικασία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη διαδικασία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ήταν 27 Απριλίου του 2012 όταν ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, υιοθετώντας, σε μεγάλο μέρος της, την πρόταση του τότε ΣΥΣΜΕΔ (νυν Π.Ο.Ε.Σ.), εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. Φ.411/150326/Σ.1373 απόφασή του, θεσπίζοντας κανόνες στις μεταθέσεις του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και ότι: "μετά τη παρέλευση 25ετούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος µετατίθεται κατά προτεραιότητα στον τόπο προτίµησής του και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν σε τόπο που απέχει το ανώτερο 80 χιλιόµετρα από αυτόν, εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίµησης του στελέχους,υπό την προϋπόθεση ότι επιθυµεί και στον τόπο αυτό υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις του οικείου Κλάδου που προβλέπονται για την ειδικότητα και το βαθµό, μετά δε τη συµπλήρωση 30ετούς συνολικής υπηρεσίας, το στέλεχος τοποθετείται υποχρεωτικά στον τόπο προτίµησής του, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις του οικείου Κλάδου για την ειδικότητα και το βαθµό του".

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕ... by on Scribd

Η ανωτέρω απόφαση του ΑΝΥΕΘΑ Ραγκούση ουδέποτε εφαρμόστηκε, μετά από αλλεπάλληλες αναστολές της επί Υπουργίας κ.κ. Αβραμόπουλου (δις) και Παναγιωτόπουλου, μέχρι την πλήρη τροποποίησή της.

Σήμερα το θέμα της 25ετίας (πρόταση του τότε ΣΥΣΜΕΔ) επανέρχεται με ερώτημα του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ , κ. Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος υιοθέτησε αναγνωρίζοντας τη βασιμότητά της την πρόταση της Π.Ο.Ε.Σ.: 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: ΜΕΤΑΘΕΣ... by on Scribd