Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η δικαίωση των στρατιωτικών έχει όνομα και λέγεται ΠΟΕΣ

Η δικαίωση των στρατιωτικών έχει όνομα και λέγεται ΠΟΕΣ

Ξεκινά μια εβδομάδα, στην οποία δεκάδες χιλιάδες Στρατιωτικοί, θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να πιστώνονται χρήματα, τα οποία τους είχαν παρακρατηθεί, με διατάξεις νόμων που κρίθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως αντισυνταγματικοί. 

Για να φτάσουμε όμως σε αυτή τη στιγμή της δικαίωσης, ο δρόμος ήταν μακρύς και ανηφορικός. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα λάβουν τα χρήματα αναδρομικά, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν, σε αυτή τη διαδρομή μέχρι τη δικαίωση, υπήρξαν εμπόδια που ευτυχώς τα ξεπεράσαμε. 

Έτσι λοιπόν, οι συνάδελφοι που πρωτοστάτησαν και όσοι τους πλαισίωσαν στη συνέχεια σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα, αντιμετώπισαν τη βάσανο πειθαρχικών διώξεων που κατέπεσαν αργότερα στα δικαστήρια, γνώρισαν την απαξίωση με ανυπόστατες καταγγελίες στα ΜΜΕ, αλλά και εξαντλήθηκαν οικονομικά για τα δικαστικά έξοδα. Μια τακτική που συνεχίζεται και σήμερα, όπου δυστυχώς πολύ λίγοι συνάδελφοι, με επιλεκτικές ποινικές και αστικές διώξεις εις βάρος άλλων συναδέλφων τους, προσπαθούν ουσιαστικά να πλήξουν τη δυναμική των διεκδικήσεων των Στρατιωτικών που εκφράζεται μέσα από την ΠΟΕΣ και τις 22 Ενώσεις μέλη της. 

Παρά ταύτα η δικαίωση ήρθε. Και όχι μια, αλλά δυο φορές με τις ιστορικές αποφάσεις του ΣτΕ. Αρχικά με την 2193/2014 που έφερε την καταβολή του 50% του ποσού που παρακρατήθηκε και στη συνέχεια με την 1125/2016 και την καταβολή ολόκληρου του ποσού που επίκειται αυτή την εβδομάδα. Όλοι οι Στρατιωτικοί πλέον το γνωρίζουν και έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη συνείδηση τους. Από τον Έβρο έως την Κρήτη. Από τη Λήμνο ως την Κέρκυρα. Η δικαίωση αυτή έχει όνομα και λέγεται ΠΟΕΣ. Διαβάστε Περισσότερα...