Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: Όχι στο δικαστικό ακτιβισμό για τις διεκδικήσεις σας

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: Όχι στο δικαστικό ακτιβισμό για τις διεκδικήσεις σας

ΜΕ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να μην επιλέγουν τον "δικαστικό ακτιβισμό" προκειμένου να δικαιωθούν για τις περικοπές των μισθών τους, εμφανίστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι ήταν αυτή που έδωσε τα μισά από τα αναδρομικά στους ενστόλους,"όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί". Αυτό που ξέχασε, βέβαια, να αναφέρει είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βινιζέλου αναγκάστηκε να δώσει τα αναδρομικά έπειτα από τη δικαίωση από το ΣτΕ έξι στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν κάνει προσφυγή διεκδικώντας τα χρήματα αυτά, σε μια περίοδο μάλιστα που κάποιοι εξ αυτών είχαν ήδη αρχίσει να συνδικαλίζονται, δεχόμενοι έναν απίστευτο πόλεμο, ιδίως από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος, για τα στελέχη της ΠΟΕΣ, της πρώτης στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία επιχείρησε να φέρει το συνδικαλισμό μέσα στα στρατόπεδα και στις βάσεις και η οποία κυνηγήθηκε με πολλούς τρόπους από τα πρώτα χρόνια της δεακετίας του 2000. Ήταν στρατιωτικοί που είχαν κατεβεί στους δρόμους στις μεγάλες πορείες κατά των περικοπών λόγω Μνημονίων, παρέα με άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Όταν ο Άρειος Πάγος το 2012 τελεσίδικα αναγνώρισε στους στρατιωτικούς το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, τότε έπρεπε να δημιουργηθεί ένας άλλος πόλος απέναντι σε εκείνους που είχαν εναντιωθεί σε όλες τις κυβερνήσεις και είχαν προσφύγει στο ΣτΕ.... επιβεβαιώθηκε η πολιτική της ΝΔ, περί "καπελώματος" των συνδικαλιστών.

Έτσι, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι "ο δικαστικός ακτιβισμός σε αυτή την υπόθεση δεν βοηθάει τα δημόσια οικονομικά". Αυτό βέβαια που δεν είπε είναι ότι αν δεν υπήρχαν οι προσφυγές μελών της ΠΟΕΣ, τα αναδρομικά, τόσο του 2014 όσο και αυτά που θα καταβληθούν τις επόμενες μέρες, οι στρατιωτικοί δεν θα τα έβλεπαν ποτέ. 

Πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, Δημήτρης Τερζής.