Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΚΕ - Δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στις εκλογές

ΚΚΕ - Δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στις εκλογές

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Οικονομικών

 

Θέμα: Για την εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των στρατευμένων, των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στις εκλογές.

 

Όπως είναι γνωστό, οι στρατευμένοι καθώς και το μόνιμο προσωπικό που υπηρετούν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μετακινούνται από τις μονάδες τους, ώστε να ψηφίσουν.

Μπροστά στις εκλογές, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των στρατιωτών, των μονίμων στελεχών και των οικογενειών τους, για να μπορέσουν ανεμπόδιστα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για την αποκλειστικά δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτών, των μονίμων στελεχών και των οικογενειών τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, από και προς όλες τις περιοχές της χώρας και με όλα τα μέσα (πλοία, λεωφορεία, τραίνα, αεροπλάνα).
  • Για να εξασφαλιστεί για όλους τους παραπάνω η δωρεάν – ελεύθερη διέλευση από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας,  τόσο κατά τις ημέρες ψηφοφορίας (26 Μάη και 2 Ιούνη) όσο και δύο ημέρες πριν και μετά από αυτές.

 

ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχεία