Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΚΕ: Μετακινήσεις και αποζημιώσεις εκπαίδευσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

ΚΚΕ: Μετακινήσεις και αποζημιώσεις εκπαίδευσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και

Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Νέα παράταση για την καταβολή δαπανών μετακινήσεων και αποζημιώσεων εκπαίδευσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η κυβέρνηση με το νόμο 4336/2015 όριζε ότι εντός της αποκλειστικής προθεσμίας εννέα μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, με Προεδρικό Διάταγμα θα καθορίζονταν το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η κυβέρνηση μετά την παρέλευση περίπου τεσσερισήμισι ετών, έχει ψηφίσει τρεις παρατάσεις προθεσμίας, τον Οκτώβρη 2016, Ιούνη 2017, Ιούνη 2018, για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Μετά από αυτές τις παρατάσεις, η κυβέρνηση ψήφισε το Δεκέμβρη 2018 το νόμο 4587. Με αυτόν δίνει νέα, τέταρτη παράταση μέχρι τον Ιούλη 2019, για την καταβολή των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης.

Το Κ.Κ.Ε τον Ιούνιο 2018 κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη μη καταβολή των δαπανών μετακινήσεων και αποζημιώσεων εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση απάντησε με γενικολογίες, περί καθυστερήσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την έγκριση από τους συναρμόδιους υπουργούς και άλλες προφάσεις. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί:

Πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα εξοφλήσει τις δαπάνες που έχει καταβάλει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για τις μετακινήσεις και τις αποζημιώσεις εκπαίδευσης;

ΚΚΕ: Μετακινήσεις και αποζημιώσεις εκπαίδευσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων