Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Η μη καταβολή του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών στους ΟΒΑ στη ΒτΕ

Π.Ο.Ε.Σ. - Η μη καταβολή του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών στους ΟΒΑ στη ΒτΕ

Μετά το σχετικό έγγραφό μας (δείτε εδώ), αναφορικά με τη μη καταβολή του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο φέρνει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Για τη χορήγηση Επιδόματος και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης.

Στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων χορηγείται το Επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών Εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 127 παράγραφος Β΄ του νόμου 4472/2017, το οποίο αναφέρει τα εξής: "Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα: Β. Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας".

Το Επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών Εργασίας δεν χορηγείται με ευθύνη της κυβέρνησης και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α).

Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης εκτελούν και αυτοί τα καθήκοντά τους, όπως και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση ώστε να χορηγηθεί άμεσα το Επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών Εργασίας και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, στο βαθμό που και αυτοί εκτελούν καθήκοντα ιδιαίτερης φύσης;  

Π.Ο.Ε.Σ. - Η μη καταβολή του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών στους ΟΒΑ στη ΒτΕ