Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Πλήρης επιβεβαίωση της Π.Ο.Ε.Σ. για τις αγωγές. Κλειδώστε τις αξιώσεις σας με αγωγές.

Π.Ο.Ε.Σ. - Πλήρης επιβεβαίωση της Π.Ο.Ε.Σ. για τις αγωγές. Κλειδώστε τις αξιώσεις σας με αγωγές.

Αναδρομικά σε δόσεις των 3.000 ευρώ μπορούν να κερδίσουν οι συνταξιούχοι «σπάζοντας» το σύνολο των διεκδικήσεών τους σε μικρότερα ποσά - και σε περισσότερες αγωγές - ώστε να πετύχουν άμεση πληρωμή από τα ταμεία μόνο με τις πρωτόδικες αποφάσεις και αποκλείοντας το δικαίωμα του Δημοσίου να ασκήσει έφεση καθυστερώντας την καταβολή των χρημάτων τους.

Οι δικαστικές αποφάσεις για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ δεν είναι εφέσιμες αλλά ανέκκλητες ως προς την εφαρμογή τους και κανένα Ταμείο δεν μπορεί να προβεί σε έφεση κατά δικαστικής απόφασης που το υποχρεώνει να καταβάλει ποσά ως 3.000 ευρώ.

Στις επιλογές λοιπόν που έχουν οι συνταξιούχοι είναι αφενός να διεκδικούν όλο το ποσό από τις παράνομες μειώσεις (π.χ. 10.000 ή 15.000 ευρώ), αλλά και να σπάσουν τις αγωγές τους σε τρεις, τέσσερις ή περισσότερες, διεκδικώντας από 3.000 ευρώ σε κάθε μια ώστε εφόσον δικαιωθούν να μπλοκάρουν τις εφέσεις των Ταμείων και να πάρουν τα οφειλόμενα σε δόσεις!

Το κέρδος στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι συνταξιούχοι παίρνουν τα χρήματα με ανέκκλητη απόφαση Πρωτοδικείου.

Αν όμως τα ζητήσει από τότε που ορίζεται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι τα Δώρα κακώς κόπηκαν και θα έπρεπε να επανέλθουν από Ιούνιο 2015, τότε το διεκδικούμενο ποσό θα καλύπτει 3,5 χρόνια, από Ιούνιο 2015 ως και τον Δεκέμβριο του 2018 και θα περιοριστεί στα 3.360 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση και προκειμένου να έρθουν πίσω τα αναδρομικά πιο γρήγορα και μόνο με την πρώτη δικαστική απόφαση, ο συνταξιούχος μπορεί να βγάλει τα 360 ευρώ και να περιοριστεί σε αγωγή για τις 3.000 ευρώ. Με πρωτόδικη απόφαση θα πάρει όλο το ποσό, χωρίς να μπλέξει στις εφέσεις γιατί δεν θα μπορεί να τις ασκήσει το Δημόσιο!