Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Προωθούνται οι προτάσεις μας. Άμεσα θα νομοθετηθούν.

Π.Ο.Ε.Σ. - Προωθούνται οι προτάσεις μας. Άμεσα θα νομοθετηθούν.

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράμα, 10/11/2018

Τη 10η Νοεμβρίου 2018, τα Προεδρεία των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, συναντήθηκαν στη Δράμα, με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, εισηγητή επικείμενου σχεδίου νόμου που αφορά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν προτάσεις – ήδη κατατεθειμένες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) – αναφορικά με την αποκατάσταση των αδικιών που υφίστανται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια προσπάθεια ισονομίας και δικαιοσύνης, στοχεύοντας κυρίως στην επέκταση των ευεργετικών μέτρων που ήδη λαμβάνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο στενότερο της Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ιδιαίτερης ανησυχίας του κ. βουλευτή για τους στρατιωτικούς της περιοχής, μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό της μετακίνησής τους από και προς τους χώρους εργασίας τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε διαπιστώνοντας την κοινή θέληση τόσο των εκπροσώπων των στρατιωτικών όσο και του εκπροσώπου του κυβερνητικού Κόμματος, για ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, που πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση στην κατεύθυνση της διαρκούς βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των στελεχών των ΕΔ.  

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων

Δράμας

 

Αντισυνταγματάρχης (ΥΠ-Π)

Παντελής Κοζάκης

Ξάνθης

 

Ανθυπασπιστής (ΥΠ-Π)

Βάιος Τσαπρούνης

Καβάλας

 

Υπολοχαγός (ΦΔΒ)

Γρηγόριος Ντουκάκης