Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Σημαντική ανακοίνωση για τη διεκδίκηση των δώρων

Π.Ο.Ε.Σ. - Σημαντική ανακοίνωση για τη διεκδίκηση των δώρων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς κάθε ενδιαφερόμενη/νο συνάδελφο.

Το τελευταίο διάστημα διακινούνται στο διαδίκτυο διαφορετικές απόψεις αναφορικά με τον τρόπο διεκδίκησης των αναδρομικών του επιδόματος των εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και της αδείας του καλοκαιριού, των ετών 2016, 2017 και 2018.

Η Ομοσπονδία μας ήδη έχει ενημερώσει τον τρόπο διεκδίκησης, που δεν μπορεί να είναι άλλος, εκτός αυτής της δικαστικής οδού.

Ωστόσο, διαχέεται ευρέως στο διαδίκτυο και προς τούτο έχει επικρατήσει σύγχυση σε όλες και όλους σας, αναφορικά με μία αίτηση (και μάλιστα βροντοφώνως επικοινωνείται) που πρέπει να κατατεθεί προκειμένου να σταματήσει η όποια παραγραφή. Η αίτηση αυτή, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι, διασφαλίζει τις όποιες αξιώσεις για ένα και μόνο εξάμηνο ενώ δεν εξασφαλίζει την αναδρομικότητα σε περίπτωση νομοθέτησης (αυτοβούλως ή έπειτα από δικαστική απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου) της εφεξής καταβολής των επιδομάτων εορτών και αδείας.

Σε κάθε περίπτωση, η καταβολή των ως άνω επιδομάτων, εφόσον κάτι τέτοιο δε νομοθετηθεί από την Πολιτεία, θα επιτευχθεί μόνο μέσω της δικαστικής οδού.