Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Τί απάντησε το ΥΠΕΘΑ στο αίτημα της ΠΟΕΣ για τα κοινωνικά επιδόματα/παροχές

Π.Ο.Ε.Σ. - Τί απάντησε το ΥΠΕΘΑ στο αίτημα της ΠΟΕΣ για τα κοινωνικά επιδόματα/παροχές

Την 28.1.2019 ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, κατέθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 78/18.1.2019 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας με το αίτημά μας για τροποποίηση της υπουργικής απόφασης σχετικά με την απώλεια των κοινωνικών επιδομάτων/παροχών από στρατιωτικούς, λόγω της αύξησης του εισοδήματος έτους 2018, συνεπεία της επιστροφής των ποσών που αντισυνταγματικώς είχαν περικοπεί αναδρομικώς από τους μισθούς μας.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΤ... by on Scribd

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στο ως άνω ερώτημα, γνώρισε ότι:

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος με θέμα «Υποβολή αιτήματος της ΠΟΕΣ σχετικά με τη Φορολογία Εισοδημάτων Έτους 2018» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, ότι η ακολουθούμενη μισθολογική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική, ασκείται και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τα Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα θέματα οικονομικής μέριμνας να εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠ.ΕΘ.Α.

Παρά ταύτα, από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας του προσωπικού, για την αποκατάσταση των όποιων αδικιών, αλλά και ως αναγνώριση της αδιάκοπης προσφοράς του, κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου.

Τέλος, η φύση του αιτήματος εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ και ουσιαστικά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΤ... by on Scribd

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών.