Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Τί γίνεται με τις/τους συναδέλφους Λοχίες, Σμηνίες, Κελευστές;

Π.Ο.Ε.Σ. - Τί γίνεται με τις/τους συναδέλφους Λοχίες, Σμηνίες, Κελευστές;

Αγαπητές συναδέλφισσες - αγαπητοί συνάδελφοι.

Το τελευταίο διάστημα και εν αναμονή της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που πρέπει να εκδοθεί κατά πρόβλεψη του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου, με τον οποίο προβλέπεται η εφάπαξ καταβολή των οφειλομένων αναδρομικών σε όλες και όλους εν γένει τους Έλληνες στρατιωτικούς, μετά από τη διπλή επιτυχία της Ομοσπονδίας μας, ενώπιον του ΣτΕ, υπάρχει μια έντονη παραπληροφόρηση και επιχειρείται μια εκμετάλλευση του γεγονότος από διάφορους, που προσπαθούν να επιφέρουν απογοήτευση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέσα σε αυτήν την παραπληροφόρηση κυκλοφόρησε ευρέως ότι συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΕΜΘ-ΕΠΟΠ με το βαθμό του Λοχία και αντιστοίχων, όχι μόνο θα λάβουν αναδρομικά, αλλά ίσως κληθούν και να επιστρέψουν κιόλας. Η απάντησή μας είναι ότι αφ΄ ενός ο υπολογισμός οφείλει να γίνει στο μισθολογικό βαθμό και όχι στο διοικητικό βαθμό που έφερε το στέλεχος κατά το χρονικό διάστημα που θα αναφέρεται η αναδρομική καταβολή και αφ΄ ετέρου, ουδεμία και ουδείς στρατιωτικός ΕΜΘ-ΕΠΟΠ υπήρχε μετά τη 1.8.2012 που να είχε το μισθολογικό βαθμό του Λοχία και αντιστοίχων.

Η Ομοσπονδία μας συνιστά σε όλες και όλους σας ψυχραιμία, υπομονή και εμπιστοσύνη. Παρακολουθούμε από κοντά τις όποιες εξελίξεις και παρεμβαίνουμε όπου και όταν απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά σας και να υλοποιηθεί ορθώς και πλήρως η υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.

Η Ομοσπονδία μας, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30Γ του ν.1264/1982, οφείλει να παραμείνει υπερκομματική και να απομακρύνει την όποια προσπάθεια κομματικής καπήλευσης των νικηφόρων ενεργειών της.