Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στέργιος Γιαννάκης: Οδοντιατρική δαπάνη στρατιωτικών

Στέργιος Γιαννάκης: Οδοντιατρική δαπάνη στρατιωτικών

Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 739/11.10.2018 έγγραφό μας (δείτε εδώ), αναφορικά με την οδοντιατρική δαπάνη που καλούνται να καλύψουν τα στελέχη από την τσέπη τους, εφάπαξ, προκειμένου να αρχίσουν οδοντιατρικές εργασίες, κατέθεσε με αναφορά του, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ, κ. Στέργιος Γιαννάκης, η οποία έχει ως εξής:

Προς

Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας

κ. Πάνο Καμμένο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω  επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ) με θέμα: «Οδοντιατρική Δαπάνη».

Με την ανωτέρω επιστολή επισημαίνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός στρατιωτικών αναφορικά με σημαντικά χρηματικά ποσά που καλούνται να καταβάλουν κατά τις οδοντοπροσθετικές εργασίες και ειδικότερα πριν την οδοντοπροσθετική επέμβαση για τοποθέτηση εμφυτευμάτων και των απαραίτητων παρελκόμενων, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη παραγγελία.

Η πρότασή τους είναι να στέλνεται από τα στρατιωτικά οδοντιατρεία προς τον οικείο μισθοδοτικό φορέα του ενδιαφερόμενου στρατιωτικού, φάκελος με αίτημα άτοκης δανειοδότησης για το απαιτούμενο ποσό. Η εξόφληση του δανείου θα μπορεί να γίνεται με παρακράτηση από την μισθοδοσία.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας και τυχόν ενέργειές σας για τη διευκόλυνση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.