Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αμοιβή δικηγόρων - μεγάλη προσοχή

Αμοιβή δικηγόρων - μεγάλη προσοχή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε πλήθος καταγγελιών ότι δικηγορικά γραφεία ή μεμονωμένοι δικηγόροι σάς ενοχλούν τηλεφωνικώς και εν συνεχεία με αποστολή μηνυμάτων μέσω e-mails, προκειμένου να τους καταβάλετε ένα σημαντικό ποσό, απόρροια του μεταξύ σας υπογραφέντος συμφωνητικού δίκης, μετά την επιστροφή (τη 12.12.2018) των οφειλομένων ποσών εκ των αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων μισθών μας από την Πολιτεία, καθ΄ υλοποίηση δύο (2) διαδοχικών αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι τις δύο (2) αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ, εξ ονόματος και για λογαριασμό όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, διεκδίκησε, πρώτη από όλα τα συλλογικά όργανα και πέτυχε μόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.). Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του ΣτΕ παραστάθηκε δικηγόρος δικηγορικής εταιρίας εκπροσωπώντας περί τις/τους 2900 στρατιωτικούς, οι οποίοι της κατέβαλαν (της εταιρίας) ανάλογο ποσό, διεκδικώντας με παρέμβασή της (της εταιρίας) τη νίκη. Το ΣτΕ απέρριψε την παρέμβαση.

Με βάση αυτές τις δύο (2) ως άνω αποφάσεις του ΣτΕ, πολλοί δικηγόροι και πολλά δικηγορικά γραφεία εμφανίστηκαν, βομβαρδίζοντας τις/τους στρατιωτικούς, προκειμένου να διεκδικήσουν μέσω υμών και αγωγών τα οφειλόμενα ποσά, καταρτίζοντας συμφωνητικά δίκης. Άλλα συμφωνητικά ανέγραφαν ότι οι εντολοδόχοι θα πληρωνόντουσαν μετά το αποτέλεσμα της όποιας δίκης και άλλα με την καταβολή των οφειλομένων, ακόμη και αυτεπαγγέλτως από το δημόσιο (όπως έγινε τη 12.12.2018). 

Είναι γεγονός ότι την περίοδο εκείνη, όπου σε όλες και όλους μας, επικρατούσε ένα κλίμα ικανοποίησης και χαράς, λόγω της επιστροφής των ποσών, από τη διπλή νίκη της Π.Ο.Ε.Σ., πολλές και πολλοί δεν είδαν τί και σε ποιον υπέγραφαν, παρακούοντας τις κατευθύνσεις της Π.Ο.Ε.Σ.

Ακόμη και με τα δικόγραφα και τα εργολαβικά για τη διεκδίκηση των δώρων, που πρώτη απ΄ όλους η Π.Ο.Ε.Σ. διεκδικεί, υπήρξαν στρατιωτικοί οι οποίες/οι επέλεξαν να μην ακούσουν την Π.Ο.Ε.Σ., λόγω και του κλίματος που τεχνηέντως κάποιοι διαμόρφωσαν και να απευθυνθούν σε άλλους δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία, υπογράφοντας εργολαβικά δίκης, χωρίς ωστόσο να διαβάσουν τις λεπτομέρειες.

Εν κατακλείδι.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες. Οφείλετε να εκτελέσετε ό,τι υπογράψατε. Ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.Ε.Σ., μέσω του οποίου, όσες και όσοι, επιλέξατε να καταθέσετε αγωγές για τα δώρα, μετά από συμφωνία με την Π.Ο.Ε.Σ., δεν θα λάβει αμοιβή για τα ποσά που θα επιδικάσουν τα δικαστήρια, παρά μόνο τα ελάχιστα που κατατέθηκαν κατά την υπογραφή των αγωγών.

Μεγάλη προσοχή.