Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. : Η χορήγηση ειδικής άδειας στους στρατιωτικούς στη ΒτΕ

Π.Ο.Ε.Σ. : Η χορήγηση ειδικής άδειας στους στρατιωτικούς στη ΒτΕ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 295/2019 έγγραφό μας, που προκλήθηκε σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. πρωτ. 371/2019 εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.) (δείτε εδώ), αφορώντα τη μη χορήγηση ειδικής αδείας στους στρατιωτικούς που έχουν τέκνο που πάσχει από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.) εφόσον αυτό είναι ανήλικο ή είναι ενήλικο αλλά δεν εργάζεται, το θέμα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Χορήγηση ειδικής άδειας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα  που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή.

Ο ν.4483 /2017 και συγκεκριμένα στο άρθρο 149, Φ.Ε.Κ 107/Α/31.7.2017, προβλέπει τη χορήγηση άδειας είκοσι δύο (22) εργάσιμων ημερών, σε υπαλλήλους που τα τέκνα τους πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ), κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης δημόσιου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ή Παιδοψυχιατρικού τμήματος δημόσιου νοσοκομείου. Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξαρτήτως του εάν τα τέκνα χρήζουν ή όχι περιοδικής νοσηλείας και συνεπώς δεν χρειάζεται γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής.

Οι διατάξεις αυτές που εφαρμόζονται για τους δημόσιους υπαλλήλους δεν εφαρμόζονται για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνο που πάσχει από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4483 και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με τέκνο που πάσχει από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ-ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd