Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Η καθυστέρηση πληρωμής ιατροφαρμακευτικής δαπάνης στη ΒτΕ

Π.Ο.Ε.Σ. - Η καθυστέρηση πληρωμής ιατροφαρμακευτικής δαπάνης στη ΒτΕ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 160/2019 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. πρωτ. 90/2019 εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) αφορώντα στην καθυστέρηση εξόφλησης ιατροφαρμακευτικής δαπάνης (δείτε εδώ), το θέμα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων με ερώτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Άμεση πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά για την κάλυψη αγοράς φαρμάκων, ιατρικών εξετάσεων, καθώς και για μακροχρόνιες θεραπείες.

Οι δαπάνες αυτές μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ελέγχονται από το προσωπικό του Ελεγκτηρίου Δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης. Ωστόσο παρατηρείται το φαινόμενο η διαδικασία αυτή να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο έξι έως επτά μηνών. Αυτή η καθυστέρηση επιβαρύνει τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολύ περισσότερο τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες θεραπείες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σύντομο χρονικό διάστημα;
  2. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αύξηση του προσωπικού, για τη σύντομη διεκπεραίωση των δικαιολογητικών ιατροφαρμακευτικών δαπανών;

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος

Νίκος Παπαναστάσης

Θανάσης Παφίλης

 

ΚΚΕ-ΑΜΥΝΑ_ΚΑΛΥΨΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd