Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Η παραβίαση του ωραρίου εργασίας στη ΒτΕ

Π.Ο.Ε.Σ. - Η παραβίαση του ωραρίου εργασίας στη ΒτΕ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 439/2019 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 296/2019 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) (δείτε εδώ), το θέμα με την υπέρβαση του ωραρίου εργασίας των στρατιωτικών έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, με ερώτημα που κατέθεσε, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών

Θέμα: Παραβίαση του ωραρίου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

      Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), διαπιστώνεται ότι αφενός υπάρχει υπέρβαση του νομοθετημένου ωραρίου των στρατιωτικών, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και αφετέρου δεν χορηγούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία απαλλαγές τους.

      Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

-Τα στελέχη που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία υπερβαίνουν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας κατά 384 περίπου ώρες ετησίως.

-Τα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία Γραμματείας Υπηρεσίας υπερβαίνουν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας κατά 96 περίπου ώρες ετησίως.

-Τα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία ελέγχου ασφαλείας στρατοπέδου (ΟΑΣ) υπερβαίνουν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας κατά 24 περίπου ώρες ετησίως.

      Αν και από το Μάιο του 2017 έχει νομοθετηθεί η αποζημίωση της νυκτερινής (22.00 – 06.00) υπηρεσίας των στρατιωτικών, μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η προβλεφθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με συνέπεια να ζημιώνονται τα στελέχη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια είναι τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας των στρατιωτικών, να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και να αμείβεται η πρόσθετη υπηρεσία σύμφωνα με τη νομοθεσία;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Στολτίδης Λεωνίδας

ΚΚΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΔ by ΠΟ ΕΣ on Scribd