Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Το θέμα με το ακατάλληλο θολό νερό σε πολεμικό πλοίο στη ΒτΕ

Π.Ο.Ε.Σ. - Το θέμα με το ακατάλληλο θολό νερό στα πολεμικά πλοία στη ΒτΕ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 513/2019 έγγραφό μας, αναφορικά με το ακατάλληλο θολό νερό που βρέθηκε, κατά δημοσιεύματα, σε Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού (δείτε εδώ), το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τους βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Νικόλαο Παπαναστάση και Αθανάσιο Παφίλη, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Προβλήματα με το πόσιμο νερό σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

      Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Άμυνας με αριθμό 1654/4/11/2019 και θέμα: "Για το πόσιμο νερό στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού". Ωστόσο η κυβέρνηση μέχρι σήμερα για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει απαντήσει.

      Το σοβαρό όμως αυτό πρόβλημα αναδεικνύει επίσης με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

      Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες έγινε γνωστό ότι σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε κακής ποιότητας πόσιμο νερό και μάλιστα σε μια Φρεγάτα το νερό ήταν θολό κοκκινωπής απόχρωσης, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στο προσωπικό.

      Ακόμη στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι  η ορατή θολότητα του πόσιμου νερού, η οποία συνοδεύεται από χρωματισμό, δεν πληροί τη βασικότερη προδιαγραφή του ύδατος, ώστε να χαρακτηριστεί είτε πόσιμο, είτε ανθρώπινης κατανάλωσης. Τονίζεται επίσης η αναγκαιότητα να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα συντηρήσεων και επισκευών των Πολεμικών Πλοίων και κάθε πότε γίνονται εργασίες στις δεξαμενές πόσιμου νερού. Ερωτηματικά επίσης γεννώνται εάν το υφιστάμενο πλαίσιο για τον έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού, κρίνεται επαρκές.

      Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θεωρεί ότι είναι αναγκαίο και σχετίζεται με την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, η κυβέρνηση να παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην εκδηλώνονται τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία επιδεινώνουν τη ζωή μέσα στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  1. Τι κατάσταση επικρατεί σχετικά με τις συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας σε όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού;
  2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής και ποιοτική ποσότητα πόσιμου νερού στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού;
  3. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση συνολικότερα των προβλημάτων που υπάρχουν στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

 

ΚΚΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΠΛΟΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd