Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Το θέμα με την ελλιπή θέρμανση στα στρατιωτικά οικήματα της Καστοριάς στη ΒτΕ

Π.Ο.Ε.Σ. - Το θέμα με την ελλιπή θέρμανση στα στρατιωτικά οικήματα της Καστοριάς στη ΒτΕ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 62/2020 έγγραφό μας, το οποίο προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) (δείτε εδώ), το θέμα με τη μη επαρκή τροφοδοσία σε καύσιμο για τη θέρμανση των στρατιωτικών οικημάτων στην περιοχή της Καστοριάς έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Ανεπαρκής θέρμανση σε στρατιωτικές μονάδες της Καστοριάς.

      Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) είναι ανεπαρκής η λειτουργία των κεντρικών θερμάνσεων στα Στρατιωτικά Οικήματα, αλλά και στους χώρους όπου υπηρετεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στους θαλάμους των στρατευμένων.

      Είναι γνωστό ότι στο νομό Καστοριάς και στους γειτονικούς νομούς επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και για τους στρατευμένους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης σε στρατιωτικές  μονάδες και οικήματα, λόγω ψύχους στην περιοχή της Καστοριάς;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Δελής Γιάννης

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd