Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το θέμα με τη χορήγηση φαρμάκων στους στρατιωτικούς της ΠΑ στα Δωδεκάνησα στη ΒτΕ

Το θέμα με τη χορήγηση φαρμάκων στους στρατιωτικούς της ΠΑ στα Δωδεκάνησα στη ΒτΕ

Μετά την ανάδειξη, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 544/2019 έγγραφό μας (δείτε εδώ), του προβλήματος που προέκυψε με τη μη χορήγηση φαρμάκων από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου στους υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία στρατιωτικούς, το θέμα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας

Θέμα: Μη χορήγηση φαρμάκων στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετεί στα Δωδεκάνησα.

      Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Σεπτέμβρη του 2019, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας με αφορμή τη γνωστοποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, ότι διακόπτει την προμήθεια φαρμάκων στους υπηρετούντες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού αναφερόταν ως πιθανή ημερομηνία έναρξης της σύμβασης η 1η Οκτώβρη 2019, ημερομηνία κατά την οποία είχε ορισθεί η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσων.

      Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) γίνεται γνωστό ότι το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπορεί να προμηθευτεί φάρμακα από ιδιωτικά φαρμακεία, διότι η σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, δεν ισχύει για τους υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση ώστε το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στα Δωδεκάνησα, να μπορεί να προμηθεύεται τα φάρμακα από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Οι βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd