Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΥΕΘΑ προς ΠΟΕΣ: Είχατε δίκιο. Ήταν άδικο. Ρυθμίζω τους ΕΜΘ που αποστρατεύονται στην ηλικία των 50 και 54 ετών

ΥΕΘΑ προς ΠΟΕΣ: Είχατε δίκιο. Ήταν άδικο. Ρυθμίζω τους ΕΜΘ που αποστρατεύονται στην ηλικία των 50 και 54 ετών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2018

 

Σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2018, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της αμφίδρομης και κατά διαστήματα ενημέρωσης που συμφωνήθηκε, μεταξύ της Ομοσπονδίας μας, ως εκπροσώπου των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών και του κ. Υπουργού.

 

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας για τρέχοντα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν απασχολήσει το ΥΠ.ΕΘ.Α., μετά από τις ορθές παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας, μεταξύ των οποίων:

 

       Μισθολόγιο: Διαβεβαίωσε ότι η καταστροφολογία που επιχειρήθηκε και τα υπέρογκα ποσά μείωσης που εμφανίστηκαν, το τελευταίο διάστημα, από συγκεκριμένους κύκλους (μέχρι και απώλεια 2.500,00 ευρώ εμφανίστηκε) δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να εντοπιστούν οι όποιες στρεβλώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως, κατά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και από τον Απρίλιο του 2018 το κάθε στέλεχος θα είναι σε θέση να διαπιστώσει το πραγματικό ύψος του μισθού του. Ζήτησε από τα στελέχη, μέσω της Ομοσπονδίας μας, όποιες στρεβλώσεις υπάρξουν μετά τον Απρίλιο του 2018 να γνωσθούν άμεσα, ώστε να θεραπευθούν.

 

       Επίδομα παραμεθορίου: Το Μάρτιο του 2018 θα πιστωθεί στους δικαιούχους το ποσό που αναλογεί σε έκαστο που έχει τις προϋποθέσεις του νόμου, αναδρομικώς από 01.1.2017.

 

       Αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης: Η Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα υπογραφεί, προκειμένου να καταβληθεί η για πρώτη φορά αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία νομοθετήθηκε με τροπολογία που ο ίδιος κατέθεσε, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας μας.

 

       Ηλικιακά όρια αποστρατείας ΕΜΘ: Αμέσως μετά την ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, κατά τη συζήτηση του ν.4494/2017, σε συνέχεια προγενέστερης πρότασης της Ομοσπονδίας μας, έδωσε εντολή να συνταχθεί και να υπάρξει παρέμβαση για τους υπαξιωματικούς θεσμού ΕΜΘ, οι οποίοι αποστρατεύονται αυτεπαγγέλτως οι μεν Αρχιλοχίες στην ηλικία των 50 ετών, οι δε Ανθυπασπιστές στην ηλικία των 54 ετών, ώστε να μπορούν, όπως και οι συνάδελφοί τους Αξιωματικοί να παραμείνουν, εφόσον το επιθυμούν, στην ενεργό Υπηρεσία, μέχρι τη συμπλήρωση του κατάλληλου και ίδιου εκείνου ορίου ηλικίας, προς συνταξιοδότηση. Η τροπολογία έχει υπογραφεί από τον ίδιο και είναι έτοιμη προς κατάθεση και ψήφιση, ώστε να προλάβει τους συναδέλφους μας που ευρίσκονται ήδη στην ηλικία προς συνταξιοδότηση.     

 

Οι 2 πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, ώστε σε σύντομο χρόνο να υπάρξει ενημέρωση και για τα άλλα τρέχοντα και μείζονα θέματα, τα οποία κατά καιρούς έχουν κατατεθεί προς επίλυση από την Ομοσπονδία μας, ενώ ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι όλα τα θέματα που έχει θέσει η Ομοσπονδία μας θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθούν άμεσα, αρκεί να υπάρχει καλόπιστη θέληση και αμφίδρομη επικοινωνία, χωρίς στρεβλώσεις και αλλοιώσεις λόγων και έργων.

TSOUKARAKIS KAMMENOS 18 1 2018 2

TSOUKARAKIS KAMMENOS 18 1 2018 1