Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υποστελέχωση ΝΝΚ - Τί απάντησε ο ΥΦΕΘΑ, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής

Υποστελέχωση ΝΝΚ - Τί απάντησε ο ΥΦΕΘΑ, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής

Μετά την ανάδειξη του θέματος της υποστελέχωσης του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ) από την Ομοσπονδία μας (δείτε εδώ) και το ερώτημα που κατέθεσε τη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το ΚΚΕ (δείτε εδώ), ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής απάντησε, ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Προβλήματα στη λειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης» σας γνωρίζω ότι εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν εκδηλωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προς το τότε αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν Εσωτερικών, για πρόσληψη εκατό (100) Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), κατόχων πτυχίου Νοσηλευτικής Σχολής για την κάλυψη ευρύτερων αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το ΝΝΚ.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του τετραετούς προγραμματισμού προσλήψεων Μόνιμου Πολιτικού Προσωπικού, έχουν υποβληθεί, στο ίδιο Υπουργείο, ανάγκες Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε Ιατρικό / Παραϊατρικό προσωπικό για έγκριση.

Και για τις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε, μέχρι σήμερα, κάποια εξέλιξη.

Κατά τα λοιπά επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στη συζήτηση της (β) σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης της ΒτΕ τα πρακτικά της οποίας σας καταθέτω συνημμένα (δείτε εδώ).

ΚΚΕ ΝΝΚ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΦΑΝΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd