Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 897/2021 έγγραφό μας, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής της αποζημίωσης στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ και του ΝΙΜΤΣ και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒτΕ δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, μετά τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απήντησε ότι:

Το 251 ΓΝΑ, καθώς και το ΝΙΜΤΣ, υπέβαλαν αναφορές κόστους για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες προωθήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ στις αρχές μηνός Ιουλίου 2021.

Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση οφείλεται στην πρωτόγνωρη για τα εν λόγω Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) απαιτούμενη διαδικασία πληρωμής υπερωριών, η οποία προϋποθέτει μηχανογραφικές εφαρμογές και διοικητικές διεργασίες που, ενώ για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι πάγιες, στην περίπτωση των ΣΝ δεν υπήρχε παρόμοια εξοικείωση και απαιτείται σημαντική επεξεργασία δεδομένων από συναρμόδιους φορείς.

Ειδικότερα, η καινοφανής για τα ΣΝ, και συγχρόνως πολύπλοκη, διαδικασία, ενδεικτικά περιλαμβάνει τη συλλογή του είδους, των ημερομηνιών και των ωρών εφημερίας - υπερωρίας των εμπλεκομένων ιατρών - προσωπικού, την αντιστοίχιση του προσωπικού στις βαθμίδες του ΕΣΥ προς κοστολόγηση των εφημεριών, τη συνεργασία με το ΟΛΚΑ για τους υπολογισμούς, τον έλεγχο των διαμορφούμενων αποζημιώσεων προς αποφυγή αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών, κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της όλης διαδικασίας, μέχρι την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης στο -2- εμπλεκόμενο προσωπικό, τόσο του 251 ΓΝΑ όσο και του ΝΙΜΤΣ.

ΚΚΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 251 ΓΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΕΘΑ by Anestis Tsoukarakis on Scribd