Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2021

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και έκπληξη η ανάρτηση σε ηλεκτρονικές σελίδες και σελίδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και μάλιστα ως νικηφόρα πορεία αιτήματος, ενός συνταξιοδοτικού θέματος που είναι ήδη θεσμοθετημένο από το 2007, για το οποίο μάλιστα το Γενικό Επιτελείο Στρατού, παρουσιάζεται να υιοθέτησε σχετική πρόταση.

Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε, προκειμένου να είστε επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι στον εντυπωσιασμό και στην παραπλάνηση, ότι το ΓΕΣ, με πρόσφατο έγγραφό του, το οποίο παρουσιάστηκε ως αποκλειστικότητα, επικαιροποίησε, όπως καλώς κάνει κατά διαστήματα για την ενημέρωση των στελεχών, συνταξιοδοτικά/ασφαλιστικά δεδομένα, που είναι ήδη νομοθετημένα και οφείλουν να εφαρμόζονται. Άρα δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως επιτυχίες.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, χωρίς καμία διάκριση [άρα συμπεριλαμβάνονται και οι ΕΠΟΠ που κατετάγησαν στις ΕΔ όντες στο 25ο (ή μεγαλύτερο) έτος της ηλικίας τους] που αυτεπαγγέλτως (και οποτεδήποτε) απομακρύνονται από την Υπηρεσία, μπορούν να αναγνωρίσουν ως διπλά ή τριπλά συντάξιμα και έως πέντε (5) έτη, με την προϋπόθεση καταβολής της αναλογούσας ασφαλιστικής εισφοράς, τα έτη που διένυσαν στις Μονάδες και Υπηρεσίες του ΠΔ 169/207 (ιδέτε άρθρο 40 παρ. 5: «Επίσης λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε: α) Σε Μονάδες εκστρατείας, σε Μονάδες και Υπηρεσίες και των τριών κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων της Ζώνης Μάχης, σε πολεμικά πλοία, με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται σε παροπλισμό, σε υπηρεσίες υπεραπόκεντρων φάρων, όπως αυτοί καθορίζονται από το Ν.Δ. 443/7-5-1966, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορικής Δύναμης και τις Μονάδες του, σε Αεροδρόμια και τις Διοικήσεις, Μονάδες και Υπηρεσίες που εδρεύουν σ`αυτά, από την 1η Νοεμβρίου 1949 και μετά, από τους στρατιωτικούς των Ένοπλων Δυνάμεων οι οποίοι απομακρύνονται από αυτές με την ιδιότητα του μονίμου, με την προϋπόθεση ότι ο χρόνος αυτός δε συμπίπτει με διαθεσιμότητα ή αργία με πρόσκαιρη παύση..... Ο διπλασιασμός του χρόνου υπηρεσίας, που αναφέρεται στην παράγραφο αυτή, δεν μπορεί να υπερβεί τα πέντε (5) έτη στο σύνολο.... Ο παραπάνω διπλασιασμός δεν ισχύει εφόσον η έξοδος από την υπηρεσία γίνεται με αίτηση του ενδιαφερομένου πριν από τη συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής υπηρεσίας (πριν από τη συμπλήρωση 24 ½ ετών πραγματικής υπηρεσίας).

Ας μην παρουσιάζεται λοιπόν ως νίκη, κάτι το οποίο υπάρχει. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τί και πώς το ζητάμε.