Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ.  1388/2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με τη μη κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης σε συγγενείς σπουδαστή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Υγειονομική κάλυψη συγγενών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων 

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με έγγραφό της μεταφέρει παράπονα από γονείς σπουδαστή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), αναφορικά με την υγειονομική κάλυψη των συγγενών του.

Πιο συγκεκριμένα συγγενείς σπουδαστή στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), διαμαρτύρονται διότι δεν δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης, κάτι που συμβαίνει όμως με τους συγγενείς αντίστοιχων σχολών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι (γονείς, ανήλικα αδέλφια άνω των 14 και οι άγαμες αδελφές), σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.750/33115/1991 (ΦΕΚ Β΄ 7) καθίστανται δικαιούχοι υγειονομικής περίθαλψης.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει και να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, ώστε να υπάρξει υγειονομική κάλυψη και στους συγγενείς των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει υγειονομική περίθαλψη και στους συγγενείς των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd