Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1114/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το ΚΚΕ με ερώτησή του δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, φέρνει το θέμα στη ΒτΕ, ως εξής:

                                                                 ΕΡΩΤΗΣΗ

           Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Θέμα: Προκλητική και απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης, για την εκ νέου αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί  με έγγραφό του την απόφασή του να προχωρήσει από την 1η Ιουλίου 2022 σε εκ νέου αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφό της αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το πρόβλημα και θεωρεί ότι η επικείμενη επιβάρυνση των στρατιωτικών, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, για την αγορά φαρμάκων θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση τις οικογένειες των στρατιωτικών.

Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η οποία στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα για Νατοϊκούς σκοπούς. Όταν όμως πρόκειται για την κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών επικαλείται δημοσιονομικές δυσκολίες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναδείξει με ερωτήσεις προς την κυβέρνηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς στη Θεσσαλονίκη, όπως πρόσφατα με την κατάθεση της ερώτησης 5832/ 16 Ιούνη 2022, όπου η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το προκλητικό, απαράδεκτο και συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της μη πληρωμής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Στρατού Ξηράς;

 

                                                              Οι Βουλευτές

                                                        Παπαναστάσης Νίκος

                                                              Δελής Γιάννης

                                                          Παφίλης Θανάσης