Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την 28η Μαΐου 2021, το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) με ανακοίνωσή του (την οποία και αναρτήσαμε), στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ενημέρωσε τους μετοχομερισματούχους του, όσον αφορά την παροχή μερίσματος Μ.Τ.Ν. και ΕΚΕΟΜΝ και τη χορήγηση του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α.), ότι σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη συνδρομή του ΓΕΝ/ΔΕΔΗΣ οι εξής ανοικτές εφαρμογές:

α. «Υπολογισμός ποσού ΒΟΕΑ για τέκνα εν ενεργεία μετόχων»: με την εν λόγω εφαρμογή ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος εν ενεργεία μέτοχος έχει τη δυνατότητα, με τη συμπλήρωση των κατάλληλων πεδίων, να ενημερώνεται για το ύψος του βοηθήματος ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου τέκνου του.

β. «Υπολογισμός μερίσματος ΜΤΝ - ΕΚΟΕΜΝ εν ενεργεία μετόχων»: με την εν λόγω εφαρμογή ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος εν ενεργεία μέτοχος έχει τη δυνατότητα, με τη συμπλήρωση των κατάλληλων πεδίων, να ενημερώνεται για το ύψος των μερισμάτων ΜΤΝ και ΕΚΟΕΜΝ κατά την ενδεχόμενη αποστρατεία του.

γ. «Υπολογισμός ποσού ΒΟΕΑ για τέκνα εν αποστρατεία μετόχων»: με την εν λόγω εφαρμογή ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος εν αποστρατεία μέτοχος έχει τη δυνατότητα, με τη συμπλήρωση των κατάλληλων πεδίων, να ενημερώνεται για το ύψος του βοηθήματος ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου τέκνου του.

Η Ομοσπονδία μας, ευθύς αμέσως, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 773/2021 έγγραφό της, εξέφρασε την ευαρέσκειά της στο Μ.Τ.Ν. και ζήτησε και από τα άλλα Μετοχικά Ταμεία (Μ.Τ.Σ. και Μ.Τ.Α.) όπως ενεργήσουν κάπως ανάλογα, προς διευκόλυνση και των δικών τους μετοχομερισματούχων.

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.), δυστυχώς, με το υπ΄ αριθμ. Φ.900/ΑΔ.6543/Σ.2256/28.6.2021 έγγραφό του, μας γνώρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του η ανάληψη πρωτοβουλίας για δημιουργία ανοικτής εφαρμογής για τον υπολογισμό του Β.Ο.Ε.Α. των τέκνων των μετοχομερισματούχων του, αντίστοιχης προς αυτή που έχει δημιουργήσει το Μ.Τ.Ν., ενώ σε ό,τι αφορά την παροχή μερίσματος Μ.Τ.Α. και οικονομικής ενίσχυσης Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Α., το ενδεχόμενο δημιουργίας ανοικτής εφαρμογής υπολογισμού θα εξετασθεί από το Ταμείο, όταν οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέψουν. 

Φ_800_6543_2256 ΟΛΚΑ-1 by ΠΟ ΕΣ on Scribd