Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

                    ΘΕΜΑ  :   Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού

  1. Η Ένωση μας έχει γίνει αποδέκτης προβληματισμού και παραπόνων  συναδέλφων, για την μη ύπαρξη επί μακρό χρονικό διάστημα οπλίτη στρατιώτη ή στελέχους, ειδικότητος μάγειρα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού (Λ.Α.Φ.Α.Ο.), αποτέλεσμα του οποίου είναι η μη δυνατότητα παρασκευής συσσιτίου από την εν λόγω Λέσχη, παρά μόνο η παρασκευή εδεσμάτων της ώρας  από  οπλίτη μη ειδικότητος μάγειρα. Η δε Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς, που δύναται να εξυπηρετήσει το προσωπικό που διαβιεί στην πόλη του Άργους Ορεστικού, βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων, καθιστώντας απαγορευτική τη σκέψη για την καθημερινή μετακίνηση για την αγορά συσσιτίου.

 

  1.            Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την λήξη του περιορισμού της προσέλευσης λόγω υφιστάμενων μέτρων προστασίας έναντι της νόσου covid-19, αλλά και την δραματική αύξηση της ακρίβειας, υπάρχει αξιοσημείωτη προσέλευση στελεχών και των οικογενειών τους στη Λέσχη, καθόσον στην Φρουρά Άργους Ορεστικού  υπηρετεί και διαμένει η πλειοψηφία των υπηρετούντων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Στο γεγονός αυτό έχει συμβάλει και η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το 15ο ΣΠ και το προσωπικό της Λ.Α.Φ.Α.Ο. για την αναμόρφωση του χώρου, επιτυγχάνοντας μέχρι σήμερα, την τοποθέτηση τζακιού στην αίθουσα, την τοποθέτηση στεγάστρου και καινούργιων τραπεζοκαθισμάτων στο προαύλιο χώρο, την ύπαρξη επιτραπέζιων παιχνιδιών (μπιλιάρδο, πινκ-πονκ,κλπ) καθώς και την ολική εξωτερική βαφή του κτηρίου.

 

  1. Η ύπαρξη της Λ.Α.Φ.Α.Ο. είναι απολύτως αναγκαία για τα διαμένοντα στην Φρουρά Άργους Ορεστικού στελέχη, τα οποία πρέπει να νοιώθουν ότι η κράτηση του αντιτίμου των 2 ευρώ από την μισθοδοσία τους για τη Λέσχη, αξιοποιείται στο έπακρο, είναι δε αυτονόητη η ύπαρξη ειδικότητος μάγειρα για την εύρυθμη λειτουργία της. Το όποιο δε χαμηλό κέρδος παρουσίαζε τα τελευταία δύο έτη, οφείλεται αποκλειστικά στα μέτρα που είχε λάβει η πολιτεία για την προστασία έναντι της μετάδοσης της νόσου covid-19 και δεν αποτελεί την πραγματική εικόνα της διαχρονικής της λειτουργίας.