Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Υγειονομική Κάλυψη 212 ΚΙΧΝΕ (Κινητικότητα Ιατρονοσηλευτικού Προσωπικού)

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Κατόπιν επικοινωνίας μελών της Ένωσής μας με το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, εκφράστηκαν τα παράπονα και η ανησυχία τους, καθώς μετατίθενται από το 212 ΚΙΧΝΕ σε έτερες υγειονομικές Μονάδες, μακριά από την πόλη της Ξάνθης, οι δύο νευρολόγοι, η μία αιματολόγος και τρεις νοσηλεύτριες, χωρίς αντίστοιχα να καλύπτονται οι ως άνω κενωθείσες θέσεις, πλην μίας νοσηλεύτριας.

Το 212 ΚΙΧΝΕ, από τη μέρα που μετέπεσε σε ΚΙΧΝΕ από ΓΣΝ, δημιούργησε κενά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (πλην Έβρου). Χρόνο με το χρόνο, τα προβλήματα οξύνονται, παρόλες τις τιτάνιες προσπάθειες των εκάστοτε Διοικήσεων (Δ΄ΣΣ, IV ΤΑΞΥΠ και Μονάδας) προς την κατεύθυνση της κάλυψης των κενών με μεταθέσεις ή προσωρινές μετακινήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Οι υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του υπηρετούντος προσωπικού στο 212 ΚΙΧΝΕ για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς, περιορίζονται στο στενό -πλέον- πλαίσιο των υπαρχουσών ειδικοτήτων, οι οποίες διαρκώς μειώνονται, αντί να αυξάνονται.

Ολοένα και περισσότεροι ασθενείς με χρόνια προβλήματα, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται άνοσα, αναγκάζονται να μετακινούνται για εξετάσεις ή θεραπείες σε άλλες δομές, όπως το 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Η δε κατάσταση στο πολιτικό νοσοκομείο της πόλης μας περιγράφεται με δραματικούς τόνους, τόσο από το ίδιο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του όσο και από τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να συναντάμε συναδέλφους μας ή και μέλη των οικογενειών τους που ταλαιπωρούνται διπλά.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την κατ’ αρμοδιότητα παρέμβασή σας και ενίσχυσης του αιτήματός μας, για την πλήρη και με όλες τις ειδικότητες στελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να επανέλθει, αναβαθμισμένο, σε επίπεδο Γενικού Νοσοκομείου.

ΕΣΠΕΕΞ 207/2021 ΠΟΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 212 ΚΙΧΝΕ by ΠΟ ΕΣ on Scribd