Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Οικονομικά (Επίδομα Τοκετού)

ΣΧΕΤ. :  α.   ΑΔ Φ.728/26/1187079/ /Σ.3018/18 Ιουλ 22/ΓΕΣ/ΔΥΓ/4

β.   Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 272/19.07.2022 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) με το οποίο μεταφέρονται παράπονα Υπαξιωματικών για το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το (α) όμοιο, το ύψος του επιδόματος τοκετού που χορηγεί η Υπηρεσία σε Υπαξιωματικούς – Ανθυπασπιστές είναι εννιακόσια (900) ευρώ (τόσο για τον τοκετό σε θήλυ προσωπικό, όσο και σε συζύγους στρατιωτικών), έναντι χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ που χορηγεί σε Αξιωματικούς.

1. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι, το χρηματικό επίδομα τοκετού που χορηγεί σε κάθε δικαιούχο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδέεται με τον βαθμό.

1. Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να εξισωθεί το χορηγούμενο επίδομα τοκετού σε όλες και όλους τις/τους δικαιούχους στο ύψος των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ, χωρίς καμία εξάρτησή του από βαθμούς.