Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ: Ενημέρωση μελών

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ: Ενημέρωση μελών

  Καστοριά, 16 Σεπτεμβρίου 2019

 Αγαπητή Συναδέλφισσα- Αγαπητέ Συνάδελφε,

Ένα μήνα μετά από την έκδοση του πρώτου ενημερωτικού σημειώματος, πιστοί στην δέσμευση μας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των μελών μας, επανερχόμαστε για να σας γνωρίσουμε τις ενέργειες και δράσεις του σωματείου μας τον τελευταίο μήνα. 

 

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Καταθέσαμε προτάσεις προς την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών  (ΠΟΕΣ) για τις μετακινήσεις του Στρκού προσωπικού και για τους διαζευγμένους πολύτεκνους στρατιωτικούς. Αναδείξαμε το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των ιατροφαρμακευτικών δαπανών,  το οποίο κατόπιν ενεργειών της Ένωσης και της ΠΟΕΣ, βρίσκεται σε διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: http://www.poes.gr/enimerosi/poes-i-kathysterisi-pliromis-iatrofarmakeytikis-dapanis-sti-bte.    Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τους βουλευτές της περιοχής, όπου συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους υπηρετούντες στην περιοχή. Προγραμματίσαμε σε συνεργασία με το Γ.Ν. Καστοριάς την 6η κατά σειρά αιμοδοσία , για τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών που έχουμε δημιουργήσει με την επωνυμία της Ένωσης μας και αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών:13961 (http://www.poes.gr/enoseis/perifereia-dyt-makedonias/espeekastorias/espeekas-ethelontiki-aimodosia-tin-2592019). Λάβαμε προσφορά για μίσθωση κατοικιών με έκπτωση 20% για τους συναδέλφους με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας (http://www.poes.gr/enoseis/perifereia-dyt-makedonias/espeekastorias/espeekas-meiosi-20-sta-enoikia-katoikion ). Εμπλουτίσαμε δε περαιτέρω, την δανειστική βιβλιοθήκη μας, κατόπιν προσφοράς συμπολιτών μας τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

 

    ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται, η Ένωση μας να επανέλθει στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των στρατιωτικών ακινήτων της περιοχής καθώς και της ανακαίνισης των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ, να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη μας, ενώ το ΣτΕ παίρνει θέση τον Οκτώβριο για το μισθολόγιο μας και τον Νοέμβριο για την απλήρωτη νυχτερινή εργασία μας, κατόπιν προσφυγών της ΠΟΕΣ.

 

    Κλείνοντας θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους νεοτοποθετούμενους συναδέλφους στην περιοχή, τους οποίους καλούμε να ενισχύσουν την μαζική, δυναμική φωνή μας με την εγγραφή τους στην ΕΣΠΕΕ Καστοριάς (http://www.poes.gr/espee-kastorias). Ευχόμαστε δε καλή συνέχεια στους συναδέλφους που μετατέθηκαν και τους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια, την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν στους νέους τόπους όπου βρίσκονται. Διεκδικούμε, παλεύουμε, αγωνιζόμαστε. Όλοι μαζί. 

Επισυναπτόμενα αρχεία