Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1082/2021 έγγραφό μας και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε στελέχη που έχουν τέκνα ΑμεΑ ή επιμελούνται με δικαστική απόφαση ΑμεΑ, από την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου απαλλαγής τους από υπηρεσίες και ασκήσεις, προς το δυσμενέστερο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, απήντησε ότι:

Υφίσταται κανονιστικό πλαίσιο για την εξαίρεση από τις υπηρεσίες που απαιτούν διανυκτέρευση όσων στελεχών έχουν τέκνο ΑΜΕΑ ή επιμελούνται με δικαστική απόφαση ΑΜΕΑ, είτε αυτοί έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες είτε όχι.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, κατά την παρούσα φάση, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τις προσωπικές και κοινωνικές ανάγκες των στελεχών, μελετά σε επιτελικό επίπεδο τυχόν ανάγκη τροποποίησης των διατάξεων μέριμνας υπέρ στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, το οποίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα, προκειμένου να διασφαλίζεται επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντοτε εντός ενός δικαίου και αποτελεσματικού νομικού πλαισίου.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το ΓΕΕΘΑ, συλλέγει, επεξεργάζεται και συντονίζει τις απόψεις και προτάσεις των Γενικών Επιτελείων, αλλά και λοιπών φορέων, προκειμένου να εισηγηθεί, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο, τις αναγκαίες τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

ΚΚΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΜΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd