Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Παραπληροφόρηση Στρατιωτικού Προσωπικού

Κύριε Υπουργέ.

Περιήλθε σε γνώση μας ότι την 23η Φεβρουαρίου 2022 στρατιωτικός συνδικαλιστής, που φέρεται να υπηρετεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανήρτησε σε ομάδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΜΘ» δημοσίευμα/ανακοίνωση με το κάτωθι περιεχόμενο: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΩ 1ο ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΟΝΑΔΟΣ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ…..ΕΚΤΟΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΓΕΊΑΣ».

Συνάδελφοί μας, μέλη της ως άνω ομάδας, που ανέγνωσαν τη σχετική ανακοίνωση αλλά και άλλοι συνάδελφοι (μη μέλη της ομάδας) που ειδοποιήθηκαν από τους πρώτους, απευθύνθηκαν στα 1α Γραφεία των Μονάδων τους όπως προέτρεψε ο υπόψη στρατιωτικός συνδικαλιστής, θορυβούμενοι από την ανακοίνωση, αναρωτώμενοι εάν τούτη είναι βάσιμη ή όχι, ενθυμούμενοι μάλιστα εντόνως τις ανακλήσεις αδειών του καλοκαιριού του έτους 2020, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αργότερα, ο ίδιος ο συνάδελφος αντί συγνώμης, για τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε στο Στράτευμα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις, προχώρησε σε νέα δημοσίευση, με το εξής «χιουμοριστικό» περιεχόμενο: «Κατόπιν ερευνών διαφαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς ….και αφού δεν έχει έρθει τίποτα στις μονάδες μας Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα μας…….άρα τρώμε κρέας αυριο».


Η Ομοσπονδία μας, δεν θα ασχολούνταν με το ως άνω θέμα, αν αυτό περιοριζόταν σε μία κλειστή ομάδα ανθρώπων και προερχόταν από έναν άνθρωπο που ουδεμία θέση θα κατείχε στα «κοινά».

Επειδή όμως:

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να υπηρετεί σε θέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, άρα υπό την έγκρισή σας.

Η συγκεκριμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων αφ΄ ενός επέφερε αναστάτωση σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων, αφ΄ ετέρου έγινε η αιτία να επικοινωνήσουν συνάδελφοί μας με την Ομοσπονδία μας, μεταφέροντάς μας την αγανάκτησή τους για την ως άνω συμπεριφορά του στρατιωτικού συνδικαλιστή της έτερης Ομοσπονδίας (ΠΟΜΕΝΣ), ο οποίος παρόλο που ΔΕΝ ανήκει στο δυναμικό μας, θεωρούμε ότι διαμορφώνει στο ευρύ κοινό μια γενική αρνητική εικόνα για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό, την οποίαν εμείς τουλάχιστον δεν επιθυμούμε.

Το θέμα πήρε μεγαλύτερες, από το αναμενόμενο, επικοινωνιακές διαστάσεις, καθόσον απασχόλησε το στρατιωτικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ της χώρας μας, με δημοσίευμα του ιστοτόπου armyvoice.gr (ιδέτε https://armyvoice.gr/2022/02/fake-news-syndikalisti-tis-pomens/).

Στο Στρατιωτικό σας Γραφείο υπηρετεί στρατιωτικός συνδικαλιστής της ίδιας ως άνω Ομοσπονδίας, ο οποίος καταφέρεται ενδίκως και εμμόνως σε συναδέλφους του και ακόμη ένας στρατιωτικός συνδικαλιστής της αυτής Ομοσπονδίας (ΠΟΜΕΝΣ), για τον οποίον εξακολουθεί να εκκρεμεί η απάντησή σας εάν όντως έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για ατιμωτικό αδίκημα.

Εξαναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε για άλλη μία φορά στο πρόσωπό σας, όχι για να ανακαλέσετε στην τάξη τους συμβούλους σας, αυτό έτσι κι αλλιώς θα λάβει χώρα στη συνείδηση των συναδέλφων μας εν ευθέτω χρόνω, αλλά για να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ποιους έχετε επιλέξει για συμβούλους σας. Και το ερώτημα βέβαια που δεν έχετε απαντήσει μέχρι και σήμερα: «γνωρίζετε για τις πράξεις ενός εκάστου; Δεν σας ενημερώνει κανείς;».

ΠΟΕΣ 290/2022 ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ by Anestis Tsoukarakis on Scribd