Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Καθυστερήσεις στην Οικονομική Αποζημίωση Στελεχών

1. Σας γνωρίζουμε ότι, από 29 Νοεμβρίου 2021 και για είκοσι έξι (26) ημέρες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιήθηκαν ως οδηγοί για τη διάθεση μέσων στην εταιρία παραγωγής ταινιών «EXPENDABLE 4 M.I.K.E.», για τις ανάγκες κινηματογραφικών γυρισμάτων.

2. Στελέχη εκ των ανωτέρω επικοινώνησαν με την Ένωσή μας, προκειμένου να μας μεταφέρουν την ανησυχία τους, την πικρία τους και την έντονη απογοήτευσή τους, για το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα, ενώ προσέφεραν πέραν και μακράν του σκοπού και της αποστολής τους, ως στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την υπηρεσία τους σε μια ιδιωτικής φύσεως ενέργεια, δεν έχουν αποζημιωθεί με τα κατ΄ ελάχιστο προβλεπόμενα, ήτοι:

α. Τις ημέρες μετάβασης και επιστροφής.

β. Τις ημέρες που παρέμειναν εκτός της έδρας τους (26 ημέρες) και

γ. Τις ώρες εργασίας πέραν του 8ώρου όπως αναλύεται παρακάτω.

3. Επιπρόσθετα, όπως μας μεταφέρθηκε, με την επάνοδο στις Μονάδες τους, δεν τους χορηγήθηκε κανένα διοικητικό μέτρο στην κατεύθυνση της απαλλαγής τους από τις συνεχόμενες ημερήσιες δράσεις τους, ως ελάχιστη αναγνώριση τής επιπλέον απασχόλησής τους και κατ΄ επέκταση σωματικής τους κόπωσης, κατά την ως άνω δράση. Οι ώρες καθημερινής απασχόλησής τους έφταναν και τις δώδεκα (12) ώρες, ξεπερνώντας δηλαδή το θεσμοθετημένο οκτάωρο (8ωρο) της ημερήσιας εργασίας τους. Οι δύο (2) εβδομάδες ήταν πρωινά γυρίσματα (από τη 07:00 ώρα έως τη 19:00 ώρα) και τις υπόλοιπες μέρες τα γυρίσματα ήταν νυχτερινά (από τη 17:00 ώρα έως τη 05:00 ώρα). Να σημειωθεί επίσης ότι, μέσα στις παραπάνω ημέρες απασχόλησης των στελεχών συμπεριλαμβάνονταν και τα Σαββατοκύριακα με τις ίδιες ώρες απασχόλησής τους.

4. Από την αγωνία τους, μιλώντας τα ίδια τα στελέχη με πρόσωπο της ως άνω εταιρίας παραγωγής ταινιών «EXPENDABLE 4 M.I.K.E.», έλαβαν την πληροφορία ότι η αποζημίωσή τους θα καταβληθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, προς τις οποίες η εταιρία θα κατέβαλλε τα αναλογούντα ποσά για ένα έκαστο, καθώς τα στελέχη που ενεπλάκησαν δεν είναι υπάλληλοι της ίδιας της εταιρίας, οπότε δεν θα μπορούσαν να αποζημιωθούν, καθόσον κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σύννομο. Μάλιστα τους επεσήμανε το γεγονός ότι η αποζημίωση ίσως καθυστερήσει, γιατί κάτι τέτοιο, δηλαδή διάθεση προσωπικού και μέσων για γυρίσματα ταινίας, πρώτη φορά συμβαίνει.

ΕΣΠΕΕΔ 10/2022 Οικονομική Αποζημίωση Στελεχών Εμπλοκή Τους Σε Ταινία by ΠΟ ΕΣ on Scribd