Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Υγειονομική Περίθαλψη Στρατιωτικών

1. H Ένωσή μας, μεταφέρει δια του παρόντος, τον προβληματισμό των συναδέλφων, μελών της, που υπηρετούν σε Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας, σχετικά με την αντιμετώπιση του 424 ΓΣΝΕ στα στελέχη που παρουσιάζονται για την ετήσια υγειονομική τους εξέταση (ΕΥΕ) από απομακρυσμένες της Θεσσαλονίκης Μονάδες.

2. Μας έχει αναφερθεί ως παράπονο ότι, συνάδελφοί μας οι οποίοι αδυνατούν, για αντικειμενικούς λόγους, να παρευρίσκονται την καθορισμένη ώρα (08.00΄) στο 424 ΓΣΝΕ προκειμένου να αρχίσει η ΕΥΕ, δεν γίνονται δεκτοί και αναγκάζονται για μια εκ νέου προσπάθεια σε άλλη ημερομηνία. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόσταση από το Κ. Νευροκόπι Δράμας έως το 424 ΓΣΝΕ είναι πάνω από διακόσια (200) χιλιόμετρα, με ένα μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου σε κακή κατάσταση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τα στελέχη που μετακινούνται από το Κ. Νευροκόπι προς το 424 ΓΣΝΕ να ξεκινούν από την οικία τους πολύ πριν από την έναρξη του ωραρίου, σε ώρες που επικρατούν θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς  μήνες και όχι μόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι το 518 Μ/Π ΤΠ, θέλοντας να εξυπηρετήσει τα στελέχη, παρέχει τη δυνατότητα μετακίνησής τους, εφόσον υπάρχουν θέσεις στο υπηρεσιακό μικρό λεωφορείο (Mini Bus), που εκτελεί τακτικές κινήσεις προς το 424 ΓΣΝΕ, πλην όμως έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες των περιπτώσεων καταφθάνει στο 424 ΓΣΝΕ πέραν της 08.00΄ ώρας, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην γίνονται δεκτοί για την εκτέλεση της, όπως προαναφέρθηκε.

3. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, την ασφάλεια μετακινήσεων και την εξυπηρέτηση των συναδέλφων υπηρετούντων στο Κ. Νευροκόπι, η Ένωσή μας προτείνει:

α. Να υπάρξει  κατ΄ εξαίρεση ελαστικότητα ως προς την ώρα προσέλευσης για τα Στελέχη που υπηρετούν στην Φρουρά Κ. Νευροκοπίου, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω.

β. Να δοθεί η δυνατότητα στα στελέχη που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα  Δράμας να εκτελούν την ετήσια υγειονομική τους εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

4. Οι παραπάνω προτάσεις, εκτιμούμε ότι  εξυπηρετούν και την υπηρεσία, όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων που απαιτούνται για τη μετακίνηση του προσωπικού.

ΕΣΠΕΕΔ 5/2022 Ετήσια Υγειονομική Περίθαλψη by ΠΟ ΕΣ on Scribd