Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΛΑΓΗΣ  και βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου, συναντήθηκε, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στο γραφείο του Κινήματος στη Βουλή των Ελλήνων, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Συνταγματάρχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη, τον Γενικό Γραμματέα, Επισμηναγό (ΥΑΔ) Ιωάννη Κατσανεβάκη και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Μεθενίτη Δημήτριο.

Αναπτύχθηκε συζήτηση σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο, όπου αναπτύχθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικούς, ενώ η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας παρέδωσε υπόμνημα με αυτά, εστιάζοντας, ενόψει και του εν εξελίξει νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στα εκκρεμή ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά ζητήματα, ζητώντας από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ να στηρίξουν το δίκαιο των αιτημάτων μας, ήτοι:

  • Την πενταετία εκστρατείας - παραμεθορίου.
  • Το χρόνο υπηρεσίας των στελεχών των ΕΔ σε μονάδες και υπηρεσίες, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού, στις οποίες έχουν υπηρετήσει ασκώντας καθήκοντα της ειδικότητάς τους.
  • Την εξαγορά της 3ετίας για τα στελέχη των ΕΔ που έχουν καταταγεί μέχρι την 31η.12.1995 και θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 01.1.2015 και μετά..
  • Την 3ιετία της παρ. 3 του άρθρου 42 του ΠΔ 169/2007 «Κονδύλη» (υπολογισμός σύνταξης για τα εξ υπαξιωματικών στελέχη που είχαν καταταγεί ή είχαν ασφαλισθεί σε φορέα κύριας ασφάλισης μέχρι 31.12.1992 και είχαν συμπληρώσει 20 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας).
  • Τα πραγματικά έτη που μετρώνται διπλά ή τριπλά.
  • Τα πλασματικά έτη που δύνανται να αναγνωριστούν.
  • Την ασφαλιστική αντιμετώπιση των μετά την 01.01.2011 κατατασσόμενων, οι οποίοι υπάγονται στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
  • Την αντιστοιχία ειδικοτήτων ΕΔ που θα υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Την παράλληλη ασφάλιση νομικών, μηχανικών, ιατρών κλπ.
  • Ζητήματα χρόνου υπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) του   1848/1989 που διανύθηκε στις ΕΔ με την ιδιότητα του Οπλίτη.
  • Στρατιωτικό  προσωπικό  που  κατατάχθηκε  στις  ΕΔ  κατά  το χρονικό διάστημα 1990 - 1992.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που καταθέτει διαρκώς το Κίνημα, στη ΒτΕ ασκώντας τον προσήκοντα κοινοβουλευτικό έλεγχο, για όλα τα θέματα που του αναπτύχθηκαν, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να το πράττει, προκειμένου τα προβλήματα να βρουν τις λύσεις τους, όπως η πολιτεία αρμόζει να κάνει.

Κατά το τέλος της συνάντησης, αφού η αντιπροσωπεία μας ευχαρίστησε το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, δια του κου Κεγκέρογλου, για τη μέχρι τώρα υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, δόθηκε η υπόσχεση για συνέχιση των επαφών και των 2 πλευρών προς όφελος των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών. 

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ 14-6-2021 by ΠΟ ΕΣ on Scribd