Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. - Συμμετοχή της Ένωσης στις εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. - Συμμετοχή της Ένωσης στις εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 16 Οκτωβρίου 2019

Στις εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον Τουρκικό ζυγό, που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2019 έδωσε το παρόν η Ένωσή μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχου ΣΒΟΡΩΝΟΥ.

Η σημερινή ιστορία μας διδάσκει πως η σκλαβιά εξουδετερώνεται με θάρρος, ανδρεία και πίστη. Ένας Συνταγματάρχης, με περίσσιο θάρρος και τόλμη, ύψωσε το ανάστημα του στον Τουρκικό ζυγό και την ύστατη στιγμή που λαβώθηκε παρέμενε έφιππος, τόσο που λέγεται ότι οι Τούρκοι τρόμαξαν με το σθένος που προέβαλε. Με αυτόν τον τρόπο έδωσε συνεχεία στον αγώνα και θάρρος στον Στρατό αν και ο ίδιος είχε ήδη αποχαιρετήσει το πλήθος με την τελευταία του πνοή.

Να θυμάστε πως αξίζει να πεθάνεις για τα ιδανικά σου, την ελευθερία και την πατρίδα. Πάντα κάποιος Συνταγματάρχης θα είναι εκεί για να μας εμψυχώσει να αποτινάξουμε κάθε μορφή δουλείας και να προτάξουμε τα στήθη για την Πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια.

ΕΣΠΕΕΠ - Συμμετοχή της Ένωσης στις εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης

 

ΕΣΠΕΕΠ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΔΤ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχεία