Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ. - Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ. - Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χανιά, 20 Μαΐου 2019

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Αντχο (Ε) ΠΝ Ροδουσάκη Στυλιανό, Αντιπρόεδρο, Επχία (ΕΜ) Μίχα Ηρακλή και Ταμία, Λγό (ΥΠ) Τερεζάκη Γεράσιμο, συναντήθηκε, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, μετά από πρόσκληση της Τομεακής Επιτροπής Ν. Χανίων του ΚΚΕ, με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Συντυχάκη Μανώλη και το μέλος της ΤΕ κ. Νταγκουνάκη Γιώργο.

Μέσα σε ένα φιλικό κλίμα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης και τέθηκαν υπόψη του κου βουλευτή, ως εξής:

  • Τήρηση 40ωρου και χορήγηση επιπλέον απαλλαγών στα στελέχη, μετά από εκτέλεση υπηρεσίας τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.
  • Η μη έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στη αποζημίωσης της νυκτερινής απασχόληςη των στρατιωτικών.
  • Ηλικιακά όρια αποστρατείας Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).
  • Χρόνος διοίκησης σε Νοσηλευτές/τριες του ΣΞ που ασκούν την ειδικότητα τους σε Νοσοκομεία άλλων κλάδων.
  • Δικαίωμα πτητικού επιδόματος στους οδηγούς των Πολεμικών Μοιρών της ΠΑ.
  • Χορήγηση ανταποδοτικού επιδόματος EUROCONTROL και στους υπόλοιπους πυλώνες υποστήριξης αεροδρομίων. [ ATS (Air Traffic Control), AIS (Aeronautical Info Service), CNS ( Communication Navigation Surveillant)].

Το ΔΣ της Ένωσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο πρόσωπο του κου Συντυχάκη, καθώς στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερωτήσεις και αναφορές στα αρμόδια υπουργεία, δίδεται η δυνατότητα αφενός της ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί κι αφετέρου της επίλυσής τους.

Επισυναπτόμενα αρχεία