Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ. - Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Διγαλάκη Βασίλειο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ. - Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Διγαλάκη Βασίλειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 


 Mε τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Διγαλάκη Βασίλειο, συναντήθηκε, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο, Επχία (ΕΜ) Μίχα Ηρακλή, τον Ταμία, Λγο (ΥΠ) Τερεζάκη Γεράσιμο και το μέλος του ΔΣ Υπλγό (ΤΧ) Μαρινάκη Νικόλαο.

Μέσα σε ένα φιλικό κλίμα συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε Μονάδες, η έδρα των οποίων ευρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και μεταξύ αυτών και θέματα ευρύτερου διεκδικητικού πλαισίου, όπως καθορίσθηκε από την Π.Ο.Ε.Σ., ως εξής:

 

    Μεταγραφή τέκνων στρατιωτικών από μουσικά σχολεία του εξωτερικού στα μουσικά σχολεία της Χώρας.

 

    Αποσπάσεις εκπαιδευτικών συζύγων στρατιωτικών.

 

    Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με συζύγους στρατιωτικούς.

 

·      Χρόνος διοίκησης σε νοσηλευτές/τριες του ΣΞ, που ασκούν την ειδικότητά τους σε στρατιωτικά νοσοκομεία άλλων κλάδων.

 

·      Χορήγηση ανταποδοτικού επιδόματος EUROCONTROL και στους υπόλοιπους πυλώνες υποστήριξης αεροδρομίων [ATS (Air Traffic Control), AIS (Aeronautical Info Service), CNS ( Communication Navigation Surveillant)].

 

·      Αλεπάλληλες αναβολές εκδίκασης στο ΣτΕ για μισθολόγιο και νυχτερινά.

 

·      Εκλογικό δικαίωμα (ως ετεροδημότρες) για τα μέλη των οικογενειών στρατιωτικών.

 

Η αντιπροσωπεία, εξέφρασε τις ευχές της για υγεία, ευημερία και καλή δύναμη ενόψη της έλευσης του νέου έτους και έλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα ενεργήσει για το δίκαιο των ανωτέρω αιτημάτων προς το καλό των συναδέλφων μας στρατιωτικών.