Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.Π.Ε.Ε.Ξ. - Ατυχής έκφραση σε έγγραφο - ζητάμε τη διόρθωσή του

Ε.Σ.Π.Ε.Ε.Ξ. - Ατυχής έκφραση σε έγγραφο - ζητάμε τη διόρθωσή του

ΘΕΜΑ : Διάφορα Θέματα

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 481/16.8.2019 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

β. ΕΠ Φ.708/286/352291/Σ.620/27 Ιουλ 19/ΓΕΣ/ΓΕΠΣ/ΔΙΔΟΕ/ΔΑΠΕ/2

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το (α) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το οποίο ζητείται η διόρθωση λεκτικής διατύπωσης επί πρότασης αναγραφομένης στο (β) όμοιο και παρακαλούμε για την υιοθέτησή της και τις περαιτέρω δικές σας ενέργειες.

ΘΕΜΑ : Διάφορα Θέματα

ΣΧΕΤ. ΕΠ. Φ.708/286/352291/Σ.620/27 Ιουλ 19/ΓΕΣ/ΓΕΠΣ/ΔΙΔΟΕ/ΔΑΠΕ/2 (ΟΣΣ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

κατόπιν διαφόρων συμβάντων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χειρισμού πυρομαχικών/πυροτεχνικών διατάξεων, η ΓΕΠΣ εξέδωσε το σχετικό που αφορά σε ασφαλή χειρισμό πυρομαχικών.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται αυτολεξεί: «... λόγω πλημμελούς τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών χειρισμού και της μη λήψης τον ενδεικνυόμενων μέτρων ασφαλείας, προκλήθηκαν τραυματισμοί και απώλειες προσωπικού με ιδιαίτερο αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο.».

Ως εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις, μα πάνω από όλα ως άνθρωποι, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την ως άνω έγγραφη αποτύπωση της Διοίκησης, θεωρώντας την τουλάχιστον ατυχής, καθώς το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί την Υπηρεσία κατά την απώλεια ενός συναδέλφου είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος δηλαδή το "τι θα πει ο κόσμος!".

Είναι λυπηρό, ο Έλληνας στρατιωτικός να εκλαμβάνεται ως αναλώσιμος, καθώς δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα όχι στην ίδια τη ζωή, που αποτελεί το υπέρτατο επί γης θαύμα, αλλά στον αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο που η απώλειά της επιφέρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε περιπτώσεις μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων από ασυνείδητους εγκληματίες, δεν χρησιμοποιείται - και ορθώς δεν χρησιμοποιείται - ο όρος αρνητικός κοινωνικός αντίκτυπος, ως ένδειξη σεβασμού προς τα νεκρά ζώα.

Εν κατακλείδι, ο αρνητικός κοινωνικός αντίκτυπος σε σύγχρονες και πολιτισμένες κοινωνίες που σέβονται την ανθρώπινη ζωή και υπόσταση, υφίσταται σε περιπτώσεις όπως η αλόγιστη αύξηση των τιμών των διοδίων ή του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι σε τραγικές περιπτώσεις απωλειών υγείας και ζωής.

Ελπίζοντας ότι η υπόψη ατυχής έκφραση δεν αντιπροσωπεύει την επίσημη γραμμή Διοίκησης της Υπηρεσίας, αναμένουμε την άμεση διόρθωση της.

ΠΟΕΣ 161/2019 ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΣΠΕΕΞ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΞ 481/2019 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΟΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd