Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Παραγωγική χρονιά το 2019 για την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ., ετοιμάζεται ο προγραμματισμός δράσης για το 2020

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Παραγωγική χρονιά το 2019 για την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ., ετοιμάζεται ο προγραμματισμός δράσης για το 2020

Σε ένα περιεκτικό απολογισμό όλων των δράσεων και ενεργειών στις οποίες προχώρησε για την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων των μελών της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης μέσα στο 2019 , προχώρησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Βάιος Τσαπρούνης.

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Παραγωγική χρονιά το 2019 για την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ., ετοιμάζεται ο προγραμματισμός δράσης για το 2020

Τα δύο, σχετιζόμενα με το μισθολογικό καθεστώς των στρατιωτικών, μεγάλα ζητήματα που διεκδικούνται μέσω της δικαιοσύνης και απασχολούν από το 2017, δεν είναι άλλα από τα απλήρωτα νυχτερινά ωράρια και την περίφημη επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012. Και στα δυο αναμένονται εξελίξεις μέσα στη νέα χρονιά, επισημαίνει ο κ. Τσαπρούνης.

Παράλληλα η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης, προώθησε σειρά ζητημάτων που ταλαιπωρούν ή προβληματίζουν τα μέλη της όπως: η μη κάλυψη γυαλιών οράσεως για προστατευόμενα μέλη –θέμα που αναμένεται να διευθετηθεί μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα καθώς ενώ υπάρχει σχετική μέριμνα για τους ασφαλισμένους των Σωμάτων Ασφαλείας δεν υπάρχει για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- , η διασφάλιση της υγείας των  στρατιωτικών που υπηρετούσαν κοντά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης την περίοδο που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, θέμα που όπως θύμισε ο κ. Τσαπρούνης έφτασε μέχρι τη Βουλή, η βελτίωση του τμήματος της Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας, μπροστά από τη βιομηχανική περιοχή προς το Πετροχώρι, δρόμος που χρησιμοποιείται από στρατιωτικούς καθημερινά, ζήτημα για το οποίο  η περιφέρεια ενημέρωσε ότι επίκειται βελτίωση βάση μελέτης με κυκλικούς κόμβους και αναβάθμιση του οδοστρώματος, αλλά και η ασφάλεια στις μεταφορές του προσωπικού με στρατιωτικά οχήματα τα οποία θα πρέπει να εξοπλιστούν με κατάλληλα μέσα όπως ζώνες ασφαλείας, κ.α.

Ο κ. Τσαπρούνης επισήμανε ότι ήδη η Ένωση έχει επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον νέο αντιπεριφερειάρχη κ. Ευφραιμίδη, το βουλευτή της Ν.Δ κ. Τσιλιγγίρη, και αναμένει την αποδοχή αιτήματος για συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη.

Στις 26 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε.Ξάνθης , όπου τα μέλη θα καταθέσουν προτάσεις , θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συναποφασίσουν το προγραμματισμό δράσης για τη νέα χρονιά.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται και η περιοδεία στην περιοχή του προέδρου του δευτεροβάθμιου οργάνου της Ένωσης, κ. Α.Τσουκαράκη, ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε.Ξάνθης για τις εξελίξεις στο σύνολο των διεκδικήσεων που προωθήθηκαν.

Ακούστε τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

Πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης