Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Τί συμβαίνει στη θερινή Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης;

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Τί συμβαίνει στη θερινή Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης;

ΘΕΜΑ : Στρατιωτικές Λέσχες Αξιωματικών

Από τον Ιούλιο του 2019 (όπως και κάθε καλοκαίρι), λειτουργεί η θερινή Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στον αύλειο χώρο του Στρατιωτικού Πρατηρίου Ξάνθης. Δικαίωμα σίτισης, εκτός των στρατιωτικών, απέκτησαν (κατόπιν συμφωνίας των αρμόδιων Υπουργών) υπάλληλοι που υπηρετούν στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας. Η υπόψη συμφωνία, αύξησε τους δικαιούχους σίτισης, με αποτέλεσμα η θερινή Λέσχη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο αυτό αριθμό των δικαιούχων, αποκλείοντας εν τέλει πολλούς συναδέλφους μας.

Ο παραγκωνισμός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας από τη δικαιωματική χρήση της θερινής Λέσχης, έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία, με αποτέλεσμα η Ένωσή μας να δεχτεί διαμαρτυρίες, οι οποίες περιλαμβάνουν και ισχυρισμούς περί σίτισης μη δικαιούχων.

Ως εν ενεργεία στρατιωτικοί που υπηρετούμε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και γνωρίζουμε τη συγκρότηση και την αυστηρότητα που διέπει σε θέματα οργάνωσης και ασφαλείας τον Ελληνικό Στρατό, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει έλεγχος του δικαιώματος σίτισης των χρηστών της θερινής Λέσχης, καθιστώντας τον ισχυρισμό περί χρήσης μη δικαιούχων υπερβολικό. Ως εκ τούτου και προκειμένου να καταθέσουμε στην Ομοσπονδία μας πρόταση, η οποία να εξασφαλίζει και να προασπίζει τα συμφέροντα και δικαιώματα των συναδέλφων μας ως προς τη χρήση της θερινής Λέσχης, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τα κάτωθι στοιχεία που αφορούν στο διάστημα του Ιουλίου 2019 για τους σιτιζόμενους σε τραπέζι:

- Ποσοστό εν ενεργεία στρατιωτικών.

- Ποσοστό υπολοίπων δικαιούχων. 

- Ποσοστό μη δικαιούχων.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν τηρήθηκαν τα παραπάνω στοιχεία, παρακαλούμε για την καταγραφή τους από τούδε και στο εξής και την αποστολή τους στην Ένωσή μας στο τέλος της περιόδου.

ΕΣΠΕΕΞ 482/2019 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΔΦΞ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΣΧΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd